Hvordan bli rik i Norge i dag?

bli rik
20. juli 2024 av RaskePenger.no / Penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Hvis det var så enkelt ville alle gjort det!

De fleste har lært seg å tenke at det å bli rik, det er vanskelig, uoppnåelig.

Andre kan gjøre det, men ikke jeg. Så hvorfor i det hele tatt prøve å bli rik? Du kommer jo aldri til å klare det.

Slike tanker er det som hindrer mange av oss i å bli rike. En rekke kjendismillionærer har uttalt gang på gang at det å bli rik er noe de fleste kan klare.

Alle kan bli rik, hevder den ene millionæren etter den andre i sine selvbiografier. Kanskje er det en optimistisk overdrivelse, men likevel er det sannsynlig at mange av oss har muligheten til å bli rik, bare vi legger fordommene bak oss.

- Å bli rik er enklere enn mange tror

Rikingene selv erkjenner at intelligens ikke er en avgjørende faktor for finansiell suksess.

Hadde folk flest forstått eksponentialfunksjonen ville vi hatt mange flere rikinger i landet.

Eksponentialfunksjonen er den inverse funksjon til logaritmefunksjonen og er faktisk en av de viktigste funksjonene i matematikken.

Hvis du følger med nå, vil du kanskje bli rik du også:

Eksponentialfunksjonens grunnform skrives som ex, hvor e er den matematiske konstanten som forkortet er 2,71828... Den generelle formen skrives C*ax, der grunntallet a > 0. Altså:

Grunnform: f(x) = ex

Generell form: f(x) = C * ax

Det matematiske språket er uforståelig for mange.

De som har blitt virkelig rike, og de som er i ferd med å bli det, ser hvordan denne funksjonen har relavans til aksjehandel, valutahandel, og selv til generell formuebygging. De aller fleste ser ikke sammenhengen. Det er en vanskelig nøtt å knekke, men når du først ser det vil hele ditt verdenssyn endre seg :) Velkommen til ditt livs aha-opplevelse.

Først tjene penger og spare penger, så bli rik

Det å bli rik handler krever ikke mange ingredienser:

  • Inntekt. Sørg for å ha minst en god og varig inntekt, og se om du kan supplere med ekstrainntekter. Her er et godt utvalg av forskjellige måter å tjene penger på.
  • Spare penger. Hvis du bruker alt du tjener, vil du aldri bli rik, uansett om du tjener 50.000 i året eller 50 millioner i året. Den som bruker opp de tjente pengene, vil aldri bli rik. Derfor er det viktig å spare penger. For å bli rik må du derfor lære deg å bli en god sparer. Her er 10 gode tips om sparing av penger.
  • Bli rik, eller ikke. Det er vanskelig å bli rik med en vanlig inntekt, selv om man sparer. Bruk derfor tid på å finne ut hvordan du kan spare fornuftig og samtidig leve godt, og hvordan du kan tjene mest mulig, på noe du liker å holde på med.

Du kan spare mye, men det finnes en grense. Man skal også ha en viss levestandard. Dette er en balanse hver av oss må finne, men skal man dømme fra forbruksvanene til folk, så er det mange som har svært mye å lære når det gjelder sparing og bruk av penger. Det brukes penger på ting som man ikke trenger, som ikke tilfører noe glede i livet, og samtidig sparer man penger på ting man heller burde brukt penger på. Det er en annen diskusjon.

Inntekt og sparing, får du til disse to på en fornuftig måte, så kan du ikke unngå å bli rikere. Det skal mye til å bli milliardær, men hva skal man med en milliard kroner? For de fleste er det kanskje bedre å satse på å beholde en fast inntekt i en jobb man trives med, og kombinere dette med fornuftig sparing.

Ulykkelige milliardærer og lykkelige tusionærer

Å bli ufattelig rik er en drøm for noen, men hvorfor er det så viktig? Penger kan gi frihet. Å være rik er kanskje ikke så fantastisk som du forestiller deg. Noen av oss klarer å bli milliardærer. De arbeider hardt og ofrer mye. Når pengene er der, er målet nådd. Milliardene er dine, og kan brukes fritt. Tiden får du aldri tilbake. Var det verdt det?

Hvorfor jakte etter millioner og milliarder, når det gode liv kanskje består av helt andre ting enn penger?

Penger er viktig, men det er ikke det viktigste. Noen må bli milliardærer for å finne ut dette, andre bruker forestillingsevnen og kan tenke seg frem til dette.

Tjen penger raskt og enkelt

Å bli rik er kanskje ikke nødvendig. Du blir kanskje ikke lykkeligere med en milliard kroner i formue. Det gode liv består gjerne av andre ting. Milliardene er uvesentlig, men penger er ikke uviktig.

Vi trenger alle penger.

Målet må ikke være å bli rik, men mange søker etter nye og bedre måter å tjene penger på. Du kan bli rik eller tjene raske penger selv om du ikke har spesielle kunnskaper også.

Her er noen muligheter som kan hjelpe deg med å tjene penger, noen av disse tingene er enkelt og andre krever litt mer innsats. Felles for alle disse tingene, er at det er noen som tjener penger på dette, akkurat nå:

Tjene på blogging i Norge

Blogging er en populær måte å tjene ekstra kroner på. Flere norske bloggere tjener opptil flere hundre tusen kroner i måneden. Det er lett å se at mange av de som tjener gode penger på bloggen sin ikke er av det smarteste slaget. Likevel tjener de rått med penger. Hvis de klarer det, hvorfor skal ikke du klare det?

Betalte spørreundersøkelser på nett

Her kan du tjene noen kroner, kanskje 50 kroner i timen om du er heldig. Noen synes det er en god deal, utrolig nok. Det sies at det skal være mulig å tjene penger på betalte spørreundersøkelser. At det er raske penger er nok en overdrivelse. Før du får utbetalt pengene må du tjene over en viss grense. Det er likevel fullt mulig å tjene noen penger eller andre former for belønning på spørreundersøkelser.

Tjen penger på aksjehandel og aksjer

Aksjehandel gir deg muligheten til å få god avkastning på pengene dine. De som forstår eksponentialfunksjonen skjønner hvordan og hvorfor man kan bli styrtrik bare med noen få prosent avkastning i måneden i aksjehandel og derivathandel.

Handel med valuta

Valutahandel kan du begynne med i løpet av minutter over internett. Alt du trenger å gjøre er å opprette en konto, sette inn penger på kontoen, og begynne å trade. Nå har det blitt enda enklere, ettersom det finnes tjenester der du kan se hva ekspertene kjøper, og du kan legge inn ordrer som automatisk kopierer de ekspertene du selv har valgt.

Husk at flere av alternativene nevnt her kan innebære risiko. Det er ditt ansvar å sette seg inn i risikoen. Som hovedregel er det lurt å starte med å tilegne seg kunnskap, og når man har oversikt over muligheter og risiko kan man begynne forsiktig. Sats aldri mer penger enn du har råd til å tape!

Du finner enda flere tips til hvordan du kan tjene penger og bli rik på hjemmesiden vår.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.