Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

valutahandel valutatrading handle valuta

En nettmegler må benyttes når du skal handle i valuta, aksjer, råvarekontrakter eller annet i finansmarkedet. Hvis du aldri har prøvd trading før, kan det lønne seg å starte med en gratis demo. Dette er helt risikofritt da du kun handler med fiktive demo-penger. Her er en oversikt over populære og trygge nettmeglere som tilbyr gratis demo.

18. april 2024 av RaskePenger.no / Penger

Valutahandel (eller valutaspekulasjon, valutatrading, Forex trading) har gjort mange mennesker rike.

Noen blir svært rike på valutahandel, andre ikke. Her kan du finne ut hvordan du automatisk kan kopiere de som lykkes, slik at du også kan tjene penger på valutahandel, selv uten å ha noen forkunnskaper om handel med valuta.

Prøv valutahandel i dag

Du kan allerede i dag begynne med valutahandel, selv om du ikke har en konto hos en nettmegler ennå.

Plus500 er et godt alternativ for den som ønsker å handle i valuta. Dette er en nettmegler som tilbyr en gratis øvelsekonto, og du må ikke nødvendigvis sette inn penger. Skal du handle i det virkelige markedet må du selvsagt sette inn egne penger, men det er ikke nødvendig dersom du bare ønsker å prøve valutahandel gratis og risikofritt. Her får du et handelsprogram som kan kjøres i nettleser, på datamaskiner, nettbrett eller smarttelefoner. Alt er på norsk, og tjenesten benyttes av millioner på verdensbasis, og er også populær blant tradere i Norge. I tillegg til valuta kan du her handle CFD, derivater, aksjer, indekser, råvarer, ETF og andre derivater.

Mer om valutahandel

Valuta er et middel for betaling. I Norge har vi norske kroner, danskene har danske kroner. I USA betaler man med amerikanske dollar og britene har pund. Mange land i EU-sonen har euro som felles valuta.

Valutamarkedet er det største markedet i finansverden. Større enn alle aksjemarkeder i verden kombinert! Det er et døgnåpent marked hvor det handles for ufattelig mye penger hver dag, eksakt hvor mye er det ingen som vet, men vi snakker trillioner og mer - tall med veldig mange nuller bak. Det er ingen som vet nøyaktig størrelsen på valutamarkedet, fordi det ikke er et sentralisert marked (slik som aksjemarkedene, som er sentralisert rundt verdens børser).

I valutamarkedet er det mange aktører, blant annet spekulanter, banker, bedrifter og selskaper, nasjonalbanker mm. Spekulantene står for majoriteten av handelen, og hensikten er å tjene penger på valuta, å hindre valutatap eller å spre risikoen.

Valutahandel er en spekulativ måte å tjene penger på. Det innebærer risiko for tap, på samme måte som i aksjehandel og andre investeringer, men til gjengjeld vil man kunne oppnå en langt høyere avkastning enn hva man vil få ved å plassere pengene i banken. Ved å gire opp investeringen har man muligheter til å oppnå ekstra god avkastning, men dette øker også risikoen tilsvarende.

Hvordan tjene penger på valutahandel

Valutahandel krever at man har satt seg godt inn i markedet. Gjerne tatt en utdanning innen økonomi, med masterfordypning. Eventuelt kan man ta noen snarveier:

De færreste av oss har en doktorgrad i makroøkonomi. En del valutaspekulanter er forøvrig ufaglærte. De har lært alt på egenhånd.

Den aller enkleste måten å begynne med valutahandel er å kopiere de beste valutaspekulantene.

Husk likevel at historiske prestasjoner ikke garanterer fremtidig suksess. Dessuten må man ta høyde for at man kan tape penger, og man bør sette seg inn i risikoen før man begynner.

Sosial trading: Kopier ekspertene automatisk

Hvis du vil ta del i utviklingen i markedet, og tjene på både oppgang og nedgang, kan du kopiere ekspertene og tradere som allerede gjør det bra med sine investeringer.

En måte å gjøre dette på, er å benytte seg av såkalte sosiale investeringsnettverk, også kjent som sosial trading. Dette fungerer utmerket for mange, og er et alternativ til å handle aktivt i markedet selv. Om du likevel ønsker å utføre handlene dine manuelt, er det også mulig, og du kan da ende opp med å bli kopiert av andre, det har igjen en hel rekke fordeler som vi ikke skal gå nærmere inn på her.

Prøv sosial trading gratis her

Hva er sosial trading?

Sosial trading er tjenester innen finansiell trading, som for eksempel valutahandel, råvarehandel, aksjehandel og annen trading, og brukes av ganske mange valutaspekulanter og daytradere.

Tjenesten er tilpasset tradere, og er skalerbar slik at den kan anvendes av seløv de mest krevende tradere. Husk imidlertid at du bør være kjent med risikoen før du begynner, og at du kun investerer penger du har råd til å tape.

Sosiale investeringsnettverk brukes blant annet for å se hva ekspertene handler på valutamarkedet. Dette er en helt unike tjenester, og gjør det mulig å følge ekspertene.

Tidligere måtte man selv følge med på dette, for så å legge inn samme handler i systemet som ekspertene, det var ingen automatikk i dette, og man måtte legge inn alle kjøpsordre og salgsordre selv.

Med sosiale investeringsnettverk har slike tjenesten blitt mye mer verdifull. Nå kan man rett og slett bare velge ut hvilke tradere man ønsker å følge, og så kan du automatisk utføre de samme handlene som de ekspertene du har valgt. Vær oppmerksom på at selv om man kopierer noen som har oppnådd god avkastning tidligere, så betyr ikke det at de fortsatt vil levere gode resultater i fremtiden. Selv de beste tradere kan tape penger i markedet!

Sosial trading har blitt omtalt som en genial måte å handle på, men det er også risikablelt. Likvel er dette en revolusjon som for alltid vil endre måten man driver valutaspekulasjon på. Å drive med valutahandel har aldri før vært så enkelt som dette, sies det. Det er uten tvil enkelt å begynne her: Du setter inn penger, velger hvem du vil kopiere, og så er du i gang. Det er enkelt å begynne, men det betyr ikke nødvendigvis at det er enkelt å tjene penger.

Prøv sosial trading:

Du må registrere deg og åpne en konto for å få tilgang til de sosiale investeringsnettverkene. Det er gratis å opprette demokonto.

Klikk her for å prøve sosial trading

All finansiell trading innebærer risiko, og det er viktig å gjøre seg kjent med denne. Vær sikker på at du kun benytter penger du har råd til å tape. Sosiale investeringsnettverk tilbyr ofte en demo av sine tjenester, der man kan øve seg uten innskudd. Merk at historisk avkastning ikke er en garanti for resultater i fremtiden, og dersom du klarer å skape en positiv avkastning med en bestemt strategi med demo-penger, betyr ikke dette at du også vil klare å tjene penger når du handler med en virkelig handelskonto senere.

Gratis demo av valutahandel

En nettmegler må benyttes når du skal handle i valuta, aksjer, råvarekontrakter eller annet i finansmarkedet. Hvis du aldri har prøvd trading før, kan det lønne seg å starte med en gratis demo. Dette er helt risikofritt da du kun handler med fiktive demo-penger.

Her er en oversikt over populære og trygge nettmeglere som tilbyr gratis demo.

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.

Tjene penger på blogging

Hvordan tjene penger på blogging

En god del nordmenn tjener allerede mye penger på blogging, noen mer enn nok til å leve et luksuriøst liv der økonomiske bekymringer forlengst er glemt. Hvis du vil tjene penger på blogg bør du lese dette først.