Tjen penger på internett

tjen penger internett millionærer

Det er lett å tjene penger på nett. Forslagene på denne siden er blant annet dropshipping, foto-opplasting til bildedatabaser, survey-lister og mer.

18. april 2024 av RaskePenger.no / Penger

Du finner over 10 måter å tjene penger på internett her.

Det er hundrevis av måter å tjene penger på internett. Siden nettet er under forandring hele tiden, betyr det at det stadig dukker opp nye ting man kan tjene penger på.

Her omtales noen populære og enkle tingene man kan gjøre for å begynne med for å tjene penger online:

  • Tjene penger på eBay
  • Dropshipping og salg fra fjernlager
  • Valutahandel og aksjehandel
  • Svare på betalte spørreundersøkelser
  • Salg av bilder på nettet
  • Pluss flere inntektsmuligheter

Dette er noen av mulighetene du kan lese mer om nedenfor. Vi gir ingen garantier for at du kommer til å tjene penger på noe av dette, men gir et innblikk i hva man kan gjøre for å tjene penger på internett. Dersom du finner noe av interesse kan du også lese videre og få mer informasjon ved å følge linkene nedenfor.

Tjene penger på eBay ved å selge varer direkte fra leverandør

Det er mulig å tjene penger på eBay og Finn.no ved å selge andre sine varer. De fleste kjenner til at man kan bruke disse tjenesten til å selge egne gjenstander, men det er altså mulig å selge ting man ikke eier også!

Dette foregår ved at man oppretter en avtale med en leverandør, og begynner å selge fra deres lager (et fjernlager). Denne salgsmetoden er også kjent som dropshipping, og er selvsagt helt lovlig, hvis ikke ville den ikke vært omtalt her.

Hvordan foregår dette i praksis?

  • Du starter ved å selger varene direkte fra leverandør. Altså finner du en leverandør som tilbyr diverse produkter, og legger ut disse produktene for salg. Selv om du ikke eier et eneste av disse produktene.
  • Når en kunde så bestiller et produkt (fra eBay eller hvor det måtte være), så mottar du denne ordren, og videresender kundedetaljene til leverandør. Leverandør sender produktet direkte til kunde. Dermed unngår du alt som har med frakt å gjøre, og trenger ikke tenke på pakking, lagerplass og alt det andre.
  • Bruk Salehoo for å finne leverandører, dette er den beste tjenesten (og igrunn den eneste aktuelle) dersom du skal lykkes med dropshipping.

Dropshipping kan være en genial måte å tjene penger på, siden det ikke krever at man må kjøpe varene før man har et salg. Dermed trenger man ikke investere penger i eget lager. Dessuten er det enklere å selge varer på nett på denne måten, siden leverandøren håndterer all fysisk pakking, utlevering og retur av varer.

Tjene penger på trading og investeringer

Trading i finansmarkedene kan være en vei til raske penger for mange, men det er også betydelig risiko her og mange taper penger. Noen ganger er det flaks som skal til, og andre ganger kreves dyktighet.

Husk at dette er aktiviteter som innebærer risiko for tap av penger, og dette er noe man må ta høyde for. Invester aldri penger uten at du først forstår risikoen. Spill heller aldri for penger du ikke har råd til å tape.

Innen trading er det valutahandel og aksjehandel som er mest aktuelt. Handel med aksjer er vel noe de fleste vet litt om i dag, men valutahandel er kanskje nytt for mange. Både aksjehandel og valutahandel er spennende og gode alternativer til vanlig banksparing, dersom du kan akseptere økt risiko i bytte mot større avkastning på pengene dine.

En fin nettmegler som fungerer bra til aksjehandel og annen finanshandel er Plus500. Den er populær blant tradere både i Norge og over hele verden, og gir deg muligheten til å handle i aksjer, råvarer, valuta, kryptovaluta, ETF, CFD og mer.

Få betalt for å svare på spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser er ikke noe nytt. Dette er ikke noe man blir rik av, men heller en mulighet til å tjene noen få kroner ved å besvare spørreundersøkelser via internett.

Du melder deg opp som respondent og svarer på spørreundersøkelser. Betalingen varierer fra noen få kroner til flere hundre kroner per gang.

Det hevdes at man kan tjene flere hundre tusen i måneden på betalte spørreundersøkelser, selv om man bor i Norge. De som gjør dette oppretter sannsynligvis mange profiler og finner mer eller mindre lovlige måter å utnytte systemet på. Du kommer aldri til å bli rik eller tjene veldig mye penger på betalte spørreundersøkelser, men det er ikke utenkelig at enkelte kan tjene en ekstra inntekt fra slike aktiviteter.

Når du bestemmer deg for å tjene penger på betalte spørreundersøkelser, gjelder det å ha tilgang til gode lister med så mange spørreundersøkelser. Her er en liste over betalte spørreundersøkelser som har blitt anbefalt mange ganger, ta gjerne en titt på denne siden om du ønsker mer informasjon om betalte spørreundersøkelser.

Tjene penger på bildesalg

De fleste tar i dag bilder med mobilen eller et digitalt fotokamera. Har du tenkt på at noen av disse bildene kanskje kan selges på nett, om igjen og om igjen. Ved å selge bildelisenser kan populære bilder selges flere ganger, og man vil tjene en provisjon hver gang bildet selges.

Selv om du bare er en amatørfotograf kan du tjene penger på å ta bilder.

Det man da gjør er å laste opp disse bildene til en rekke fototjenester på nett som betaler sine fotografer for hver nedlastning av bildet.

Det finnes tusenvis av bildedatabaser, og du kan laste opp ditt bilde for godkjenning hos veldig mange av disse. Hver gang noen laster ned bildet, må de betale et bestemt beløp. En liten versjon av bildet koster for ekesmpel 6 kroner, mens en stor versjon kan koste 180 kroner. Av dette salget tar bildedatabasen en prosentdel, og du beholder resten.

Dermed tjener du gode provisjonsinntekter, og alt du trenger å gjøre er å laste opp bildet til diverse databaser og vips så begynner det å rulle inn penger.

De som prøver dette vil kanskje bli skuffet over at det er vanskeligere å tjene penger enn hva de først trodde. Den gode nyheten er at det ikke nødvendigvis er vanskelig å tjene penger på bildersalg på nett i det hele tatt, men det krever at man går frem på en fornuftig måte.

Det finnes en rekke fremgangsmetoder som gjør det enklere å begynne å tjene penger på dette, og omfatter alt fra hvilke bilder og bildetyper man tjener penger på, hvor man får best betalt, gratisprogrammer man kan bruke til å laste opp sine bilder automatisk til mange forskjellige bildedatabaser + mye mer.

Alle disse triksene er mer omfattende enn hva vi har mulighet til å skrive om her, men mer informasjon finnes. Les mer om hvordan man tjener penger på salg av bilder på nett for en komplett veiledning.

Kryptovaluta: Den største inntektsmuligheten noensinne, eller bare en bløff?

Bitcoin og andre kryptovaluta har for noen vært en gullgruve.

Vi skal ikke så mange år tilbake før vi kunne få køjpt bitcoin for under 1 dollar. I dag koster en bitcoin mange tusen dollar.

Prisen på bitcoin har variert noe ekstremt, og noen heldige har gått fra å være fattig student til å tjene hundrevis av millioner av kroner. Selv i Norge finnes det eksempler, og dersom du har fulgt med på nyhetene de siste årene så har du nok allerede lest om dette.

Kryptovaluta kan kjøpes direkte, men en enda bedre måte å ta del i prisoppgang er å kjøpe CFD-er. Da eier du ikke selve kryptovalutaen, men et verdipapir som er tilknyttet denne valutaen. CFD-er er for for mange den letteste måten å investere i kryptovaluta. Du trenger ingen krypto-lommebok eller å gjøre noe avansert. Forsatt er det litt vanskelig å investere direkte i kryptovaluta, det blir kanskje enklere med tiden, men i dag er CFD-er desidert enklere, og dessuten mye tryggere hvis du handler via en regulert nettmegler.

Benytter du eToro kan du handle kryptovaluta på nett og der kan du også få muligheten til å handle aksjer uten provisjon, samt råvarer, valuta, indekser og mange derivater.

eToro har også en annen morsom egenskap, der den som klarer å oppnå gode resultater, kan bli kopiert av andre tradere. Deres plattform benyttes av millioner av tradere, og om du bare får noen få tradere til å kopiere deg kan det bli store penger. Her kan du lese mer om hvordan du kan tjene ekstra inntekter dersom du blir kopiert av andre tradere hos eToro.

Mange veier til inntekt på internett

Det er mulig å tjene penger online, men det er ikke alltid så enkelt som mange hevder.

Andre ganger kan det faktisk være enklere enn man skulle tro: Noen tror det er helt umulig å tjene penger på blogg, for eksempel.

Så prøver de dette, og finner ut at det ikke var umulig likevel. Kanskje tjener de bare noen få tusen kroner i året, men det er bedre enn ingenting.

Ikke alle tjener millioner av kroner på en norsk blogg, det er bare et fåtall bloggere i Norge som tjener så bra. Hvis de klarer å tjene mange millioner på en enkel blogg med ganske middelmådig innhold, skulle det ikke være mulig for mange flere å tjene penger på dette? Blogg er bare en av de tingene man kan tjene penger på over nettet, det finnes nemlig mange andre muligheter.

Her er mange tips til hvordan man kan tjene penger på nett.

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.

Tjene penger på blogging

Hvordan tjene penger på blogging

En god del nordmenn tjener allerede mye penger på blogging, noen mer enn nok til å leve et luksuriøst liv der økonomiske bekymringer forlengst er glemt. Hvis du vil tjene penger på blogg bør du lese dette først.