Hvordan tjene penger på blogging

tjene penger blogging hvordan

Blogging er en morsom hobby for mange, man hvis man legger ned tid i bloggen er det også fair at man tjener penger på blogging. Les tips til hvordan du kan få inntekter på blogg her.

18. april 2024 av RaskePenger.no / Penger

Hurtigguide (for deg som ikke vil lese hele teksten):

 1. Det er enkelt! Blogging er i seg selv enkelt og alle kan gjøre det.
 2. Hva trenger du? Du trenger ikke mye, men må ha et domene og webhotell. Vi anbefaler Hostinger, her får du alt du trenger, absolutt alt, for å begynne med blogging. Glem for all del å benytte alternativer som er helt gratis når du skal sette opp bloggen, det er en gigantisk nybegynnertabbe (men lukurativt for de som ønsker å tjene penger på deg!). Du må ha eget domene, og du må betale for serverplass (hosting, datamaskinene der alle bildene og tekstene dine ligger "lagret på internett".)
 3. Få lesere først, pengene kommer senere. Skriv om akkurat det du vil, det du synes er interessant og spennende. Da blir bloggen spennende og interessant for leserne dine også. Vær deg selv! Det finnes mange gode verktøy som kan hjelpe deg med å få trafikk til bloggen din, det er spesielt viktig i starten. Vi har prøvd og bruker mange slike trafikkverktøy, anbefaler spesielt denne for å få flere besøkende til din blogg.
 4. Penger!!! Ikke alle blogger for penger, men om du har laget en god blogg med godt innohld, så skal det bare mangle at du belønnes for dette. Kanskje liker leserne deg så godt, at de vil gi deg penger/donere penger, og du slipper å tenke på sponsorer eller andre reklameinntekter. Du kan også vurdere å legge noen artikler bak "betalingsmur", der alle eller enkelte av dine artikler kun er tilgjengelig for betalende lesere. De fleste influencere omtaler produkter de bruker, men vær ærlig i omtalene, og anbefal kun produkter og tjenester som du selv ville brukt. Du kan også selge egne produkter og tjenester via bloggen, her er det stort potensiale.
 5. Hvor mye kan du tjene på blogging? Noen bloggere tjener ingenting i mange år, helt til de plutselig begynner å tjene mye. Det viktigste er at du holder på med noe som du synes er interessant, da har du ikke kastet bort tiden uansett hvordan det går, og du har lært mye underveis. Mange bloggere tjener litt, noen tjener ekstremt mye. Som du skjønner er det vanskelig å si eksakt hvor mye man kan tjene. De største bloggerne og influencerene tjener mer penger enn for eksempel de største fotballspillerne i verden...

Slik tjener influencere og bloggere penger på blogging i Norge

Bloggere i Norge tjener alt fra ingenting til flere millioner kroner. De største bloggerne i Skandinavia tjener godt over 10 millioner kroner i året - på en blogg! Det er ganske utrolig, og sier litt om hvor mye man kan oppnå.

På verdenstoppen ser vi bloggere som tjener flere hundre millioner, men da gjerne i kombinasjon med salg av egne produkter eller tjenester. Bloggen blir deres reklameplattform, som de selv eier og dermed kan de få "gratis" reklameplass for sine egne produkter eller sine sponsorer. Det er klart det blir mye penger av dette.

Så hvordan kan du også begynne å tjene penger på blogg?

Den enkleste og raskeste måten å begynne å tjene egne penger på internett, er å starte en blogg. Det er nesten garantert at du vil begynne å tjene penger, hvis du følger den universelle suksess-oppskriften.

Slik tjener du penger på blogging:

 1. Velg et tema til bloggen din. En blogg om alt og ingenting blir sjelden populær, unntaket er hvis man allerede er kjent og mange ønsker å lese om hverdagen din og livet ditt. For de fleste er det best å holde seg til ett tema. Tema kan være mat, friluftsliv, mote, trening, aksjer, hyttebygging, reiser - hva som helst, men det beste er å velge noe du selv er interessert i.
 2. Finn et ledig domene. Det kan være hva som helst, men la det være relevant til deg eller ditt tema, for eksempel navnet-ditt-blogg.com, eller ditt-tema-blogg.com. Unngå bruk av gratis blogg-tjenester hvis du ønsker å beholde alle inntektene selv. Blogger.com, wordpress.com og blogg.no er for amatører, proffene lar bloggen ligge på eget domene. Kjøp domenet via en hvilken som helst domeneregistrar, om du ikke har et domene allerede finner du en beskrivelse på hvordan du registrerer domene raskt og billig.
 3. Gjør klar bloggen. De fleste hostingselskaper tilbyr løsninger der du kan opprette en blogg på bare minutter. Da får du en egen blogg på eget domene, og ikke noe dårlig løsning som det du finner hos gratistilbydere av bloggtjenester (unngå disse som pesten, og betal heller for å få ditt eget område på nettet som du har kontroll over).
 4. Velg et hostingselskap som takler mye trafikk. Enten du har 1000 besøkende i måneden eller 100 millioner så bør ikke det være noe problem, men i virkeligheten er det ikke alle hostingselskaper som klarer å håndtere store trafikkmengder. Velg derfor hosting fra et selskap med godt rykte. Hos enkelte hostingselskaper kan du regne med at bloggen går ned hvis det kommer for mange besøkende, og det taper jo du mye penger på.
 5. Begynn å skrive. Glem alt som har med inntekter på bloggen med det første. Skriv heller 3 til 7 innlegg i uken i et par måneder, og fokuser på å skaffe deg lesere. Noen kommer av seg selv etter hvert som søkemotorene plukker opp bloggen din (det tar normalt 1-2 uker før bloggen din vises i søkeresultatene på Google).
 6. Tjen penger på bloggen din. På sikt vil det være mulig å leve av blogginntekter, selv fra en norsk blogg. Mange norske bloggere tjener godt over 100.000 kroner i måneden! Inntektene kan kommer fra annonser, produktomtaler, donasjoner og salg av egne produkter eller tjenester. En blogg er også en utmerket mulighet til å markedsføre seg selv. En effektiv måte å tjene penger på blogg er å få kontakt med noen sponsorer, eller leverandører av produkter, også kalt dropshipping, og dette kan være veldig lukurativt.

Hvor skal du begynne hvis du skal lage en egen blogg

Det første du må gjøre er å registrere ditt eget domene. Bruk ikke gratis bloggtjenester, og få ditt eget domene med en gang. Unngå for all del gratisløsninger (disse er bare en hodepine og de få kronene du sparer nå, kommer til å koste deg store penger dersom du begynner å tjene penger på bloggen og senere ønsker å flytte over til et eget domene).

Så dette må du gjøre:

 1. Registrere et domene og lag bloggen - det kan du enkelt gjøre hos Hostinger, som etter vår erfaring er det beste hostingselskapet både sett ut fra pris og kvalitet på tjenestene de leverer. Hostinger guider deg igjennom prosessen, fra domeneregistrering til opprettelse av blogg (eller en hvilken annen som helst type nettside).
 2. Det var alt! Ja, det er faktisk så enkelt. Å opprette en blogg innebærer ingen vanskeligheter i dag, og er noe alle kan gjøre for en svært rimelig penge - og inntektene kan bli betydelige!

Fortsatt usikker på hvordan du skal gå frem når du skal opprette en blogg?

Lag din egen blogg, nettbutikk eller hjemmeside - start her

Hvilket tema skal bloggen din ha?

Her er det to ting som er viktig å tenke på, og nøkkelordet for begge disse to tingene er interesse.

Det ene er at det må være noe som interesserer deg. Hvis du ikke interesserer deg for det bloggen din skal handle om, vil du fort gå lei, og du kunne spart deg bryderiet med bloggen. Siden det er du som skal produsere bloggen, er det en fordel å velge noe du er interessert i: en hobby, en lidenskap, noe som gjør deg entusiastisk, engasjert. Velg et tema som interesserer DEG.

Det andre er at temaet du velger må kunne skape interesse blant lesere. Her er det mange feller å gå i. Klær og mote er et populært bloggtema, og her kan man få mange lesere og tjene gode penger, men det er også stor konkurranse her. Bil, mat, trening, fotball, mat er andre eksempler på tema som fanger et bredt og stort publikum.

Hvis du begrenser temaet, vil du lettere skille deg ut i mengden, og det er lettere å treffe et publikum. Eksempel: I stedet for å skrive generelt om bil og motor, skriv om russebiler. Risikoen med dette er at du begrenser deg mer enn hva du egentlig ønsker.

Hvis du er interessert i det meste som har motorer i seg, alt fra russebiler til jagerfly, så er løsningen enkel: Lag flere blogger (og tjen mer penger). Den eneste begrensninger på hvor mange blogger du kan opprette, er i forhold til hvor mye du ønsker å skrive. Du kan dessuten få folk til å skrive for deg, dersom du selv skulle gå lei - hvis inntektene er høyere enn hva det koster for en skribent er det ingen grunn til å ikke gjøre det.

Døde aktive blogger: Du kan tjene penger på bloggen din selv i flere år etter at du har sluttet å blogge. For eksempel: En som skal bli russ fra ett år fra nå kan skrive 3 blogginnlegg i uken om russebiler i ett år, og deretter kan bloggen leve sitt eget liv, og få en kontinuerlig strøm av besøkende via søkemotorer i mange, mange år senere. Annonseinntektene vil også leve sitt eget liv, og du har skapt en passiv inntektskilde.

Hyppig oppdaterte blogger: De fleste populære blogger er ikke "døde", men oppdateres jevnlig, for eksempel 3 ganger i uken. Lesere kommer tilbake for å lese dine nye innlegg. Når du har funnet et tema for bloggen din, bør du tenke godt igjennom om du er villig til å skrive om dette temaet flere ganger i uken.

Den late middelvei er et alternativ for de som ønsker å tjene penger på en blogg, men som ikke har tid eller et ønske om å oppdatere bloggen flere ganger i uken. De mest interessante bloggene er ofte de som oppdateres sjelden: Når bloggeren har noe virkelig interessant å meddele, så blogger man. Ellers er det rolig på bloggen. Dette står i kontrast til mange som oppdaterer bloggen sin så snart det har kommet en ny tanke inn i hodene deres.

Husk: for at bloggen skal bli lest, må den være interessant for andre! Ønsker du at bloggen skal bli lest av mange, må du skrive om noe som opptar mange (flere lesere betyr som regel større inntekter).

Å tjene penger på blogging er enkelt

Alle kan tjene penger på blogging, og det finnes mange mulige inntektskilder.

Freelance blogger: Avisene og noen fagblader har gjerne egne bloggere, freelancere, som blogger om et tema de har kunnskap om. Disse bloggene er som regel knyttet direkte til avisen selv, og ligger på domenet/webhotellet til avisen. De får betalt av avisene på samme måte som en skribent eller spaltist. For de fleste er ikke dette et aktuelt alternativ.

Annonser. Å selge annonseplass eller å sette inn reklame fra annonsesystemer som Google AdSense er ganske vanlig.

Donasjoner. Noen legger til en knapp, "Donere", hvor man kan donere penger til bloggere (for eksempel hvis man støtter bloggerens arbeid). For at folk skal donere penger må man nok legge ganske store ressurser i bloggen. Eks: En middelmådig moteblogg kan tjene gode penger, men sannsynligvis ikke fra donasjoner. En ytterst insprerende moteblogg, da er kanskje en donasjon-knapp på sin plass.

Salg av egne produkter og tjenester. Kanskje kan du også selge tjenester (kurs, eksklusive nyhetsbrev, webdesign, studenthjelp etc) eller produkter. Skal du selge fysiske produkter er det faktisk ikke nødvendig å ha et eget lager eller en nettbutikk. Se neste tips om dropshipping!

Dropshipping. Dersom du har en blogg er alt du trenger en god dropshipping avtale, det er faktisk en genial måte å tjene penger på bloggen sin som veldig få tenker på her i Norge, men i utlandet er det populært (dropshipping er fullt lovlig og mulig fra Norge også, så det er et gratis tips til alle som ønsker å tjene ekstra penger). Bruk Salehoo for å komme i gang med dropshipping, eventuelt les denne guiden om dropshipping.

Blogging deg rik: Det er kanskje ikke lett å blogge seg rik, men det er mulig å blogge saeg litt rikere. Skal du lykkes med blogging holder det ikke å spørre rundt etter tips på forum på internett. Det er mye lettere å tjene penger når du vet om teknikkene som de mest vellykkede bloggerne bruker. Her er en side med en god introduksjon som viser hvordan du kan tjene penger på blogging.

Nå vet du hvilke muligheter du har til å tjene penger på bloggen din.

Prøv blogging du også, det er ikke vanskelig, og om du ennå ikke vet hvordan du skal gå frem, har du kanskje ikke lest denne teksten godt nok. Les en gang til, og bruk informasjonen her til å skape din egen blogg på nett.

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.