Hvordan bli rik

Hvordan bli rik
20. juli 2024 av RaskePenger.no / Penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Hvordan bli rik? Lær deg å tjen penger både over internett og på andre måter. Finn ut hvordan du bygger opp en formue på mange millioner.

Bli rik: Mange måter å bli rik på. Prøv fremgangsmåten som foreslås på Bli Rik og du vil garantert bli litt rikere ganske fort. Her har vi dessuten samlet de mest innbringende tingene du kan gjøre for å tjene mye penger.

Mekanismene bak det å skape en stor formue og å bli rik er forholdsvis enkle å forstå. De aller fleste har allerede en god idé om hvordan rikdom skapes, men til tross for denne kunnskapen er det få som gjør formuebygging til en prioritet.

Om å tjene penger og bli rik

Formuebygging kan oppsummeres med fire ord:

Øke inntekter. Begrense kostnader.

Forklaring: Det du tjener etter at alle utgifter er fratrukket, er din reelle inntjening. For å bli rik fort må denne inntjeningen være så stor som mulig. For å oppnå dette må du gjøre inntektene så store som mulig, og kostnadene må senkes til et akseptabelt nivå.

Formuebygging i praksis:

Det er ikke mulig å alltid øke inntektene, selv for verdens riksete finnes det et tak. På samme måte er det ikke mulig å redusere kostnadene evig heller (dersom kostnader er null, er det ikke mulig å redusere videre - du kan ikke gjøre ingenting til noe mindre enn ingenting).

Vil du bli rik fort er det hensiktsmessig å tjene mye penger og å ha lave kostnader. Dersom eneste mål i livet er å tjene penger, vil du garantert bli rik, men nesten like garantert er det at du ikke vil bli lykkelig. Vedvarende lykke vil du aldri finne i verken det å tjene penger eller å bruke penger. Penger er bare veldig fint å ha dersom alt det andre grunnleggende i livet er på plass.

Derfor må du finne en balanse mellom hvor mye penger du ønsker å tjene, hvor mye du kan spare, og hvordan du ønsker å leve livet ditt. Det er prioriteringer du må gjøre selv, så vi skal ikke kommentere så mye mer på det her.

Det er umulig å bli rik dersom du ikke har en inntekt. Her finner du noen tips om å tjene penger på nettet.

Bli rik, noen generelle tips

Det finnes ingen bestemt måte å bli rik på, men det er likevel

Reinvestere profitt: Dette er selve nøkkelen til å bli rik. Når du tjener penger, bruker du så mye som mulig av disse pengene til å øke dine egne inntekter. Dette kan for eksempel gjøres gjennom å investere pengene dine i valutahandel eller annen trading og investering.

Sett dine egne standarder: Ikke la venner og familie definere hva det betyr for deg å være vellykket. Konkurrer ikke med naboen om å ha den flotteste bilen. Du er vellykket når du møter dine egne forventninger og lever opp til dine egne standarder, og ikke alle andres. La være å hele tiden sammenligne deg selv med alle andre. Du kan uansett ikke gjøre bedre enn ditt aller beste. Konkurrer derfor først og fremst mot deg selv, og forvent kontinuerlig fremgang.

Ta velinformerte beslutninger: Grunnlaget for dine handlinger bør være basert på riktig informasjon eller kunnskap. Du kan ikke gjøre lønnsomme investeringer dersom dine informasjonskilder ikke er korrekte. For å ta hensiktsmessige beslutninger må du først ta deg tid til å tilegne deg nødvendig kunnskap.

Vurdere fordeler og ulemper. I alle vesentlige situasjoner, vær klar på hva som kan være det verste som kan skje, og hva som kan være det beste utfallet i situasjonen. Å forestille seg det beste og verste som kan hende, hjelper deg å vurdere konsekvensene av dine handlinger. Dette er en effektiv måte å avgjøre hvor stor risiko du kan akseptere i enhver situasjon.

Pass på utgiftene: Sørg for at du får det du har betalt for, og kjøp kun det du trenger. En rigid praksis som fungerer godt både for privatøkonomien og i forretninger. Innunder dette gjelder også det å begrense hvor mye du låner. Å leve på lån og kredittkort vil aldri gjøre deg rik.

Snu i tide: Du har kanskje lært at for å lykkes, så må du aldri gi opp. Såfremt du har medvind og alt er bra er det uproblematisk. I virkeligheten er dette imidlertid en svært uheldig innstilling. En av fjellvettreglene, som postulerer at du skal snu i tide, fungerer da ofte bedre. Når noe ikke virker etter gjentatte forsøk, så har det liten hensikt å prøve den samme fremgangsmåten en gang til. Skal du være god på å starte ting, vær også god på å avslutte ting. Lær deg å se når det lønner seg å slutte.

Flere tips om å bli rik

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.