Dropshipping: Starte bedrift uten varelager

Dropshipping
20. juli 2024 av RaskePenger.no / Penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Dropshipping går ut på at selger (tilbyderen av en vare) formidler kundens bestillinger direkte til en produsent eller grossist. Selger lagerfører altså ikke varene som utbys for salg.

Dropshipping: En enkel måte å drive nettbutikk uten varelager. Du kan selge hva som helst, og risikoen er nesten ikke-eksisterende. Alt du trenger for å komme raskt i gang finner du på Salehoo.

Hva er dropshipping? Dropshipping eller "drop-shipping" som noen også skriver det her i landet, er ingen ny måte å drive business på. Faktisk er dropshipping en av verdens eldste forretningsmetoder. I dag brukes (og misbrukes) forretningsmetoden på mange forskjellige måter.

Kort fortalt: Hvordan tjene penger på dropshipping:

[Trinn 1] - Finn dropshippere - Finn et selskap som tilbyr dropshipping som en forretningsmodell, du finner en liste over dropshippere på blant annet Salehoo, de er troverdige og har verdens største databasen over dropshippere.

[Trinn 2] - Promotere. Når du har funnet en eller flere dropshippere er det på tide å promotere produktene som dropshipperen har. Dette kan du enkelt gjøre via auksjonssider på nett (eBay, qxl), rubrikkannonser (torget på eBay), eller du kan lage din egen nettbutikk.

Du tjener så mye som du selv bestemmer, den øvre grensen er det for øvrig kundene som bestemmer. Dropshipperen skal kanskje ha 100 kroner for hver solgte vare, og dersom du selger varen til 250 blir differansen på 150 kroner din fortjeneste.

[Trinn 3] - Ordrebehandling Når du mottar en ordre, videresender du denne til dropshipper (dette kan gjøres automatisk (for eksempel hvis du har en egen nettbutikk kan dropshipper motta hver ordre direkte, det finnes også nettauksjonsprogrammer som automatiserer ordrebehandling og som videresender til dropshipper). Varene sendes direkte fra dropshipperen og til kundens adresse, og du bruker ikke noe tid på pakking, sending og returbehandling av varer.

Lett å lykkes med dropshipping?

Som du ser er det kun promoteringen av produkter som du trenger å gjøre. Dette er en mye enklere måte å drive forretninger på, enn om du først kjøper inn store partier av varer selv, for så å selge disse ut til kundene. Du risikerer ikke å sitte inne med et stort parti varer.

Risiko finnes rett og slett ikke, her er det bare penger å tjene, og hvor mye du tjener avhenger av hvor flink du er til å selge. Alle som klarer å selge sine egne produkter via en nettauksjon skal i utgangspunktet også klare å tjene penger på dropshipping.

Forskjellen er at du i stedet for å selge dine egne produkter, så selger du andres produkter, og du trenger ikke drive med pakking, salg og retur av varene - dette er oppgaver som din dropshipper håndterer.

Dropshipping og organisert kriminalitet

Det eneste du må passe på når du driver med dropshipping er å ikke rote deg bort i den kriminelle delen av dropshipping-industrien. Å tilfeldigvis havne innenfor her er vel usannsynlig, men det er ikke særlig smart å bevisst oppsøke dette miljøet.

Omsetningen i ulovlig dropshipping er estimert til omtrent 75 milliarder dollar årlig (mot 50 mrd årlig i narkotikaindustrien).

Piratene bruker dropshipping som en metode i sin organiserte kriminalitet.

En måte dropshipping misbrukes på, er av pirater - altså de som produserer piratkopierte varer. En produsent som produserer falske kopier av kjente merkevarer (for eksempel Canada Goose jakker eller Levis-bukser) kan distribuere disse produktene via sine kontakter.

Kontaktene til dropshipperen (produsenten, grosissten etc) legger så de piratkopierte varene ut for salg på blant annet nettauksjoner eller de lager enkle nettbutikker for å selge varene til fobrukere. Når forbruker har betalt for varene, sendes den piratkopierte varen til forbrukeren.

Noen ganger selges varene som "replica", altså kopier av merkevaren. Andre ganger selges kopivarene som originalvarer. Det er både forbudt å selge og kjøpe slike falske varer. Forbrukere som kjøper piratkopierte varer kan faktisk risikere å bli saksøkt, og selskapene som plagieres taper omsetning.

Alt dette har igrunn lite med det denne artikkelen skal handle om, men det er viktig å være oppmerksom på denne typen virksomhet dersom man skal drive med dropshipping. Det aller meste av dropshipping industrien er stuerent, men det finnes også et stort nettverk av organisert kriminalitet, og dette bør man ha i bakhodet.

Er dropshipping ulovlig?

Dropshipping i seg selv er ikke ulovlig. Dropshipping er bare en måte å strukturere salg og distribusjon på. Dette byr på mangfoldige muligheter både for deg og for selskaper rundt om i verden.

På samme måte som at nettsalg kan utføres både på lovlige og ulovlige måter, kan også dropshipping det. Dropshipping kan gjøres helt lovlig, også fra Norge.

Hvorfor begynne med dropshipping

Penger. Dropshipping er en enklere måte å tjene penger på, og du kan tjene rimelig bra også (mange personer har dropshipping som levebrød).

Frihet. Du kan bo hvor som helst, og tjene like mye penger på dropshipping fra Grønnland eller Svalbard som om du bodde i Oslo eller London. Hvor du bor er ikke av betydning, alt som kreves er selvfølgelig tilgang til internett. Arbeidstiden og arbeidsmengde bestemmer du selv.

Kjøp billig. En annen fordel med dropshipping er at du kan skaffe billigere produkter til deg selv og venner. Alt kan kjøpes til innkjøpspris, og i tillegg kan du bruke fortjenesten fra virksomheten din til å betale for varene, slik at du i praksis unngår å betale skatt på produktene (for å gjøre sistnevnte på en lovlig måte bør du nok kontakte en dyktig regnskapsfører).

Morsomt. I tillegg til at dropshipping er en relativt enkel måte å tjene penger på, så er det også en veldig morsom måte å tjene penger.

Hvordan tjene penger lovlig på dropshipping

Tjene penger: Vår fremgangsmåte til å tjene penger på dropshipping er enkel å følge og kan brukes av nær sagt alle.

De aller fleste bedrifter og individer som er involverte i dropshipping, gjør dette på en lovlig måte, og er ikke på noen måte deltakere i organisert kriminalitet. Du kan altså bruke dropshipping som en metode til å tjene penger på internett på en lovlig måte.

Vi har innledningsvis vist deg hvordan du kan tjene penger på dropshipping. En rask oppsummering av dette:

  1. Finn en dropshipper. Du kan her finne dropshippere som sender til hele verden, inkludert Norge
  2. Selg produktene som dropshipper har på lager. Dette kan du enkelt gjøre på eBay, vanlige norske handelssider, sosiale medier, eller du kan opprette en nettbutikk om du ønsker og har kompetanse til dette, men det er ikke nødvendig.
  3. Ordrebehandling. Ta imot ordrene fra kunder og videresent til dropshipper. Du mottar din del av betalingen, og kundene mottar produktet i posten uten at du trenger å tenke på frakt, retur og annet - alt dette vil dropshipper kunne ordne for deg.

Dette er virkelig ikke rakettforskning, og de aller fleste bør kunne klare å lykkes med dette om de virkelig prøver.

Markedet er fortsatt umettet og ungt i Norge, det er store muligheter til å gjøre gode forretninger ut av dette, og man behøver ikke å gjøre det avansert. Tenk enkelt, finn en dropshipper som har noe som er lett å selge, og selg produktet gjennom sosiale medier eller eBay.

Bevis på at dropshipping fungerer?

Dropshipping-forretninger kan også selges om du går lei, og om du allerede har penger kan du kjøpe en etablert dropship-butikk. Kjøp av etablerte dropshipping-butikker er dyrt og koster gjerne mange millioner, men det viser også potensialet i selv mindre nisjer og dropshipping-butikker. Den som har kompetanse til å overta en slik bedrift, bør også være i stand til å finne disse markedsplassene med et enkelt søk.

Dropshipping fungerer, og man kan gjøre store penger på dette. Mange har blitt millionærer, kanskje en og annen milliardær finnes også. Dropshipping kan drives i det små, og det kan være en hobby eller en ekstrajobb ved siden av annen inntekt. I starten bør det kanskje også kun være dette. De fleste bør nok ikke si opp jobben for å satse alt på dropshipping, men prøv forsiktig uten å gi avkall på faste inntekter som du allerede har. Da kan du finne ut om dette er noe som passer for deg, lære mer om mulighetene, og kanskje vil du finne ut at dropshipping er like lukurativt for deg som det har vært for mange andre.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.