Tjene penger på å skrive artikler

Skrivejobber på nett

Du kan finne skrivejobber på nett gjennom nisje-nettsteder med fokus på denne typen jobber. Om du vil begynne med en gang kan du her få skrivejobber på nett ved å tilby sine skriveferdigheter til verden. Siden er på engelsk, men det skal være mulig å finne skrivejobber på mange språk (inkludert norsk) fra denne siden.

20. juli 2024 av RaskePenger.no / Penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Mange ønsker å tjene penger på å skrive, og her er en liten veiviser til hvordan du kan få skrivejobber på nett som du får betalt for.

Jobbe med det meste som freelancer på internett

Internett byr på mange forskjellige muligheter for den som ønsker å tjene egne penger.

Som freelancer kan du tilby dine tjenester og dine kunnskaper til andre. Hele verden er ditt marked, og det finnes alltid noen som er villige til å betale for freelance oppdrag.

Hvis du kan lese dette, betyr det at du kan norsk, og bare det er en god start. Det finnes sannsynligvis mange som ønsker å betale for gode oversettere som kan norsk.

Du kan gjøre jobber som enkel research på nettet, arbeide med sosiale medier, gjøre enkel research på internett, grafisk design, programmering, og veldig mye annet.

De beste freelance-nettsidene:

  • Fiverr er en fin side for alle som leter etter jobboppdrag på internett. Denne siden er også utmerket dersom du ønsker å få noen andre til å gjøre en jobb for deg, som for eksempel å bygge en nettside, spre et budskap på nettet, eller noe helt annet. Sjekk ut siden selv om du vil se alle mulighetene, det er forsiktig sagt mange muligheter der, både for freelancere og de som ønsker å få en jobb gjort raskt og billig.
  • AndCo er et utmerket verktøy for freelancere. Skal du begynne å tjene mer enn bare litt penger på freelance-arbeid, er det en fordel å ha verktøy som hjelper deg å gjøre jobben effektivt. Denne siden er et slikt verktøy: Bruk tiden på den du kan, og overlat alt det kjedelige arbeidet som følger med freelance-oppdragene til denne tjenesten. Alt fra papirarbeidet, kontrakter, betalinger og mye mer.
  • Fiver for Business er fra samme tjenest som Fiverr, og er noe som alle bedriftseiere og start-ups og profesjonelle freelancere vil ha stor fordel av å bruke. Et samarbeidsvektøy som gjør arbeidet som freelancer både enklere og sannsynligvis mye mer profitabelt. Fungerer som et prosjektstyringsverktøy, til kommunikasjon, levering, og budsettering, og mye mer. Sjekk den ut om du virkelig ønsker å satse som freelancer.

Få betalt for å skrive artikler

Få betalt for å skrive artikler på engelsk, norsk, spansk, tysk, svensk eller annet språk.

Som du kanskje vet er det begrenset med slike skrivejobber i Norge. Stort sett er det bare journalister og ansatte i media som tjener på artikkelskriving her i landet.

Det vi har sett, er at det finnes utallige muligheter dersom du beveger deg litt utenfor det norske arbeidsmarkedet. Her har du mulighet til å komme raskt i gang med å tjene penger på å skrive artikler.

Du trenger ikke å flytte til utlandet heller; jobbmulighetene som nevnes nedenfor er tilgjengelig for alle og du kan jobbe hjemmefra.

Skrivejobber? Prøv heller dette!

Joda, du kan kanskje tjene litt på skrivejobber på nett, men det vil nok ikke være den raskeste veien til å tjene penger på nett.

Skrivejobber kan være godt betalt, og noen tjener penger på dette, men det finnes andre alternativer som har et mye større potensiale for den som ønsker å tjene raske penger. Dersom du ønsker å tjene mye penger, virkelig mye penger, så er skrivejobber på nett utelukket. Prøv heller noe annet:

Her er noen tips til hva du kan gjøre for å tjene penger på nett:

10 måter å tjene penger på internett akkurat nå

Gode inntekter fra skrivejobber

Inntektene fra skrivejobber på nett er forholdsvis gode. Det ryktes om at du kan tjene så mye som 60.000 kroner i måneden dersom du er en effektiv skribent.

Du bestemmer arbeidstiden og arbeidsmengden selv, og til og med inntektene er det du som bestemmer:

Skriver du bare noen få artikler, vil du tjen litt ekstra penger. Skriver du mange artikler, kan du tjene mye mer penger. Tidsfristene er som regel veldig romslige, og arbeidet er overraskende morsomt.

Unngå typiske freelancer sider

Enkelte freelancer sider formidler blant annet skrivejobber, men det krever veldig mye selvstendig arbeid for å skape et rykte som god skribent her. Dessuten er det stor konkurranse. Bedre å prøve lykken et annet sted.

Finn skrivejobber her

Vi sett på noen andre nettsteder gjør det lett å komme i gang som skribent på nett:

Prøv freelance-sider generelt, og tilpassede nettsteder for freelance-journalister og skribenter. Utdanning er ikke relevant, kun kvaliteten på det du leverer er av betydning. Etter noen jobber vil du også få etablere et rykte. Du trenger ikke å utlevere personlig informasjon, og kan arbeide som skribent under et pseudonym.

Teksten du leverer vil dessuten ikke engang bli assosiert med ditt pseudonym, siden teksten blir kjøpt av noen andre. Disse skrivejobbene utføres med andre ord kun for betaling og for å tjene penger, men du må kunne skrive godt nok for å få de best betalte jobbene. Det finnes også skrivejobber som nesten alle som behersker språket kan få, men belønningen er da ikke den beste.

Hvor finner jeg skrivejobber på nett?

På Fiverr finner du skrivejobber på nett. Dette er en medlemsside, den mest populære i sitt slag, og inneholder mye mer enn bare skrivejobber. Bruk nettsiden og legg inn det du ønsker å tilby av tjenester, for eksempel skrivejobber eller oversetting, og så kommer kundene ganske kjapt. Blir kundene dine fornøyd og du gjør en god jobb, er det veldig enkelt å få nye kunder - husk dette er en av de største markedsplassene på nett for digitale tjenester. Siden passer nye skribenter, og du er ikke avhengig av å ha opparbeidet et godt rykte som skribent, eller en bestemt utdanning eller tidligere arbeidserfaring.

Du kan få skrivejobber på en rekke forskjellige språk. Enkelte skrivejobber finnes også på norsk. Behersker du å skrive engelsk er dette imidlertid en stor fordel; da har du store muligheter til å tjene penger.

Mange er villige til å kjøpe artikler; tekstbasert innhold har stor verdi på nett, fordi slikt innhold kan bidra til å skape økt trafikk fra søkemotorer. Derfor er det også mange som er villige til å betale godt for artikler, og de trenger ikke nødvendigvis være spesielt velskrevne heller.

Normalt skal en artikkel være på 200 - 500 ord, og betalingen varierer veldig, men kan være så mye som $100 per artikkel i noen tilfeller.

Er du en effektiv skribent kan det med andre ord være gode penger å tjene på dette.

Det er ingen medlemsavgift, og det er gratis å registrere seg. Du skal jo ikke betale for å utføre et arbeid, men få betalt for dette.

Flere muligheter til å tjene penger på å skrive

Dersom du ønsker enda flere tilbud, kan du bruke følgende nettside til å tilby dine skriveferdigheter til hele verden: her kan du få betalt for å skrive (eller hva som helst annet av digitale arbeidsoppgaver).

Vil du ha en ekte skrivejobb? Det koster deg mye tid. Man kan sette seg på skolebenken de neste fem årene og ta en master i journalistikk. Om det kun er pengene som frister, eller man bare vil prøve å tjene penger på å skrive, kan dette være et lettvidt alternativ, selv om det selvfølgelig ikke på noen måte kan sammenlignes med en yrkesrettet utdannelse innen journalistikkfaget.

Nå vet du hvordan du kan komme i gang med å tjene penger på å skrive artikler via din egen datamaskin. Dette er ikke bare arbeid som betaler seg, det er også ganske lærerikt.

Skrivejobber på nett passer utmerket for:

  • studenter
  • hjemmeværende
  • arbeidsledige
  • alle som ønsker å tjene penger på internett

Få betalt for å utføre skrivejobber på nett

Her er en nettside som formidler skrivejobber på nett. Til enhver tid fins det nettsteder som leter etter skribenter, og dette er en enkel vei inn hvis du ønsker en karriere som skribent på nettet. Du jobber i de aller fleste tilfeller fra din egen datamaskin, og kan bestemme arbeidstiden selv.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.