Byttehandel og trading på nett

Byttehandel og trading
18. april 2024 av RaskePenger.no / Penger

Trading i finansmarkedet må ikke sees på som en vanlig vei til inntekt. Det er faktisk slik at de fleste vil tape penger på trading. Likevel er det en populær aktivitet som mange har fått interesse for de senere årene.

Her får du tips om

  • byttehandler - hvordan tjene penger eller skaffe fordeler ved å bytte gjenstander og tjenester
  • handel - tradisjonell kjøp og salg mellom mennesker på nett
  • trading - hvordan handle i finansmarkedet

Trading, kjøp og salg, og byttehandler på nett

Her får du noen tips til hvordan du kan begynne med byttehandler, kjøp og salg, og trading på nett. Det finnes mange andre alternativer enn tradisjonell aksjehandel. Her ser du noen spennende muligheter for deg som trader.

Mulighetene er mange for den som ønsker å begynne med daytrading, bli investor, spekulere i derivater eller på annen måte handle i fiansmarkedet.

Her har vi samlet en rekke forslag til aktiviteter for tradere som søker nye muligheter i finansmarkedet. Husk at dette kan innebære høy risiko, og det er derfor viktig å forstå risikoen i det man begynner med.

1. Valutahandel på nett

Det er mulig å oppnå avkastning ved å satse penger i valutamarkedet. De fleste vil tape penger på dette, men det er likevel mange tradere som beviser at det motsatte også er mulig. De beste traderne har dessuten svært høye inntekter på gode dager, og få mennesker i verden er så godt betalt som en vellykket trader.

Den som setter seg godt inn i hvordan man handler valuta kan få muligheten til å oppnå en svært høy avkastning. Det skal også nevnes at valutahandel innebærer risiko, men det gjelder i utgangspunktet de fleste investeringsformer i finansmarkedene. De som driver med valutahandel veksler valutaer frem og tilbake, og underveis vil de tjene penger på svingninger i valutakurser. Skal du handle valuta, må du gjøre dette fra internett via en valutamegler.

Start her: Finn en nettmegler hvor du kan handle trygt i valuta og valutaderivater over internett. Bruk først og fremst en billig nettmegler med lave spreader eller ingen store gebyrer eller skjulte avgifter. Velg gjerne nettmeglere hvor du har mange muligheter i tillegg til ordinær valutatrading, blant annet å handle valuta på margin eller shorthandel med valuta. Det finnes mange gode handelsløsninger som er lett å venne seg til og som har alt du trenger av funksjoner og analyseverktøy.

2. Selge varer på nett som du ikke eier ved bruk av dropshipping

eBay er verdens største auksjonsside på internett. Her omsettes det for mangfoldige milliarder dollar hver måned. De som tjener penger her er privatpersoner som deg selv.

Det er både vanskelige og enkle måter å tjene penger på eBay. Den vanskelige måten er å først kjøpe inn produkter, legge de ut for salg på eBay, og så sende produktet til hvor enn det måtte være.

Den enkle måten å tjene penger på eBay er å selge varene via en dropshipper. En dropshipper er en bedrift, gjerne en leverandør, grossist eller en fabrikk, som tilbyr dropshipping-avtaler. Det fungerer slik at du som selger kan legge ut varer til salgs på eBay, selv om du ikke har disse varene selv.

Det du gjør er simpelthen å finne en liste over gode og seriøse dropshippere, kontakte de som har produktene du ønsker å selge, og så legger du disse ut for salg. Du kan benytte produktbeskrivelsene og bildene som dropshipper gir til deg, og trenger dermed ikke å bruke tid på å skrive og ta bilder av produktene selv.

Når noen kjøper et produkt fra deg fra eBay, vil du motta en ordre. Det du gjør da er å videresende denne ordren til dropshipperen, som i sin tur pakker og sender varene direkte til kunde. Du unngår dermed å bruke tid på pakking og sending av varer.

Det du tjener penger på i dropshipping er differansen mellom prisen fra leverandør og den prisen du setter på produktet. Eksempel: Du selger sølv-smykker på eBay, og stykkpris fra dropshipper er på 100 kroner, og du selger de videre for 250 kroner. Det gir da en brutto fortjeneste på 150 kroner.

Anbefales til dropshipping: Salehoo. Dette er en uvurderelig tjeneste for alle som ønsker å selge ting på eBay via en dropshipper. Dette fungerer uansett hvor du bor, også i Norge, ettersom det eneste av betydning er hvor dropshipperen er plassert, og din fysiske lokasjon er helt uten betydning. Via Salehoo kan du finne et stort antall kvalitetssikrede dropshippere, ta del i deres nettsamfunn og lære fra andre som driver med dropshipping. Dessuten har du muligheter utover det å bare selge på eBay, du kan også etablere egen nettbutikk uten varelager hvor alle varer sendes direkte fra dropshipper.

3. Sosial trading

Sosial trading er et relativt nytt fenomen. I kjølvannet av suksessen til Facebook og andre sosiale nettverk, har det dukket opp investeringstjenester som gjør det mulig å se handlingene til andre tradere til enhver tid.

Du kan for eksempel se hva de mest profitable traderne handler, og lære av deres måte å trade på. Ikke nok med det, men noen nettmeglere tilbyr også funksjoner hvor du automatisk kan kopiere deres handlinger, og dermed oppnå den samme avkastningen som de proffe traderne. Stort enklere kan det vel ikke bli å tjene penger på nett! Forutsetningen er bare at du kopierer noen tradere som tjener penger i den perioden du følger og kopierer disse traderne.

Sosial trading innebærer at du kan se hvilke valuta, råvarer og indekser andre tradere kjøper og selger til enhver tid, og du kan følge og kopiere deres handlinger. Dersom de får avkastning på sine investeringer, så vil du også tjene penger.

4. Handel med CFD, differansekontrakter

CFD handel eller differansekontrakter er et alternativ til den som er villig til å ta litt risiko.

CFD er forkortelsen for Contract for difference eller differansekontrakter på godt norsk. Dette er et derivat, hvilket betyr at CFD-er beror på underliggende verdipapirer som aksjer, valuta eller råvarekontrakter og futures. Med et derivat kan man spekulerer i en prisendring i et underliggende instrumenter. Det betyr at du for eksempel kan oppnå avkastning dersom en aksje stiger eller faller i verdi, selv uten å eie selve aksjen. Med CFD-er er det altså mulig å tjene dersom aksjekursen faller i verdi, dette kalles for shorting.

En CFD-nettmegler kan gi deg mer informasjon om hva CFD-handel går ut på og om dette kan være noe for deg. Her kan du lese mer om CFD-meglere.

5. Shorting - tjene penger i fallende markeder

Det er mulig å tjene penger på det meste i finansmarkedet, til og med en finanskrise. Den enes død er den andres brød, sies det. Dette gjelder i finansverdenen også.

Ingenting vokser opp til himmelen, og alt kommer omsider ned igjen, om ikke helt tilbake til utgangspunktet så er det i hvert fall både oppgang og nedgang i finansmarkedet.

Anbefalt artikkel: Guide til shorting og shorthandel. Her får du mer info om hvordan shorting foregår i praksis, samt tips til hvilke tjenester og nettmeglere som er gunstige å bruke til denne type handel.

6. Aksjehandel

Det er ingen garantier for at man kommer til å tjene penger på internett gjennom aksjehandel, uansett hvor dyktig man er i teknisk analyse, og uavhengig hvor kompetent man er i å foreta fundamentale vurderinger av et aksjeselskaps verdi og fremtidsutsikter.

For å handle aksjer på nett må du først opprette en handelskonto hos en nettmegler. Deretter setter du inn et innskudd. Normalt har nettmeglere et minimumsinnskudd som gjerne er fra rundt tusen kroner og oppover.

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.