Lån penger, men bare hvis du må

lån penger

Lån penger til drømmeferien og drømmebilen. Når du våkner opp ser du hvor dumt det var. Bruk heller tipsene her til å tjene penger.

20. juli 2024 av RaskePenger.no / Penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Finn 100 feil her:

"Billige" forbrukslån.

Forbrukslån har aldri vært billige. Noen lån har lavere rente enn andre, men ingen av disse forbrukslånene er billige.

Forbrukslån er dyrt, og som regel unødvendig. Hva skjedde med å tenke først, handle i egeninteresse i stedet for å handle i bankenes interesse?

Alternativet til å ta opp dyre lån, er å planlegge

Planlegging er et nytt ord for mange.

  • Spare penger. Nøkkelord: Egeninteresse. Kun kjøpe det man trenger og har råd til. De fleste kan dra nytte av noen gode spareråd, her er 10 gode råd for å spare penger i Norge.
  • Tjene penger. Nøkkelord: Egeninnsats, arbeid. Å tjene penger skjer ikke uten arbeid. Det finnes mange måter å tjene penger på, og det første du tenker på er ikke alltid det beste. Hva med å bruke tid på å lære mer om nye måter å tjene penger på? Få deg en ekstra inntekt, tjen penger på hobbyen eller på ledig tid, eller start en bedrift, bli mangemillionær og skap din egen arbeidsplass. Her finner du mer enn 10 tips om å tjene penger i Norge.

Ikke lån penger av banken dersom du ikke må

Lån penger og få råd til det du ønsker deg. Akkurat nå kan du faktisk bli veldig mange tusen kroner rikere.

Det gode liv, bare ett klikk unna. Vil du ha deg en ny båt kanskje, eller bestille deg en drømmereise?

Versågod, søk etter "lån" eller "kredittkort" på Google og du er 5 minutter unna drømmen å realisere drømmen din.

Så en dag - våkner du opp til virkeligheten.

Det er vanskelig nok å betale tilbake avdraget på lånet, men så kommer rentene i tillegg. Dette var virkelig ikke så gjennomtenkt. Huff, der kom det en inkassoregning også. Hva?! Enda et brev... har jeg blitt slått personlig konkurs!

Hvis du kan unngå å låne, så unngå det.

Låne penger til bolig

Å låne penger til en nøktern bolig er en nødvendighet for mange.

Låne penger til bil

Å låne penger til bil kan også forsvares, hvis bilen er helt nødvendig. Hvis du må ha bilen for å komme deg på jobb, så blir den en utgift men også et redskap i å skaffe deg inntekt.

Har du ikke råd til en ny bil, kjøp brukt, og heller ikke nok penger til å kjøpe en brukt bil, er løsningen å spare penger. Skal du spare penger, må du først ha en inntekt. Et annet alternativ er å selge eiendeler, rydde bort det du ikke trenger og ikke bruker, og selge dette på nett.

En klassisk feil når man skal kjøpe bil med lånte penger

Ikke kjøp en dyr bil som du ikke har råd til, for å imponere. Hvem skal du imponere? Hvorfor skal vi være imponert? Mange kan låne penger til en dyr bil, men ikke alle er i stand til å betale lånekostnadene. Kjører du rundt i en dyr bil som er betalt av banken? Det er ikke din bil, det er banken som eier den. Status og image betyr alt for noen, og det blir ekstra vanskelig den dagen betalingsproblemene oppstår.

Ikke bare har du kjøpt en dyr bil, brukt mer penger enn du strengt tatt måtte, tatt et unødvendig lån. Banken tar bilen, du sitter igjen med et stort lån og totalvraket image: Hadde du i stedet kjøpt en bil til en prislapp nær vrakpant, ville du hatt råd til å spare penger, og kjøpe en bedre bil senere.

Ikke lån penger til ting du ikke trenger

Du burde ikke engang kjøpe ting du ikke trenger, selv om du kan betale med egne penger.

Noen er dumme nok til å kjøpe ting de ikke trenger med penger de ikke har. Nei, glem å låne penger til alt du ikke virkelig trenger.

De som trenger å lese dette, vil nok ikke lese her. De som allerede vet dette, leser kanskje dette. Så om du kjenner noen som ikke forstår dette, gjør en god gjerning i dag og forsøk å formidle dette på en måte de kan forstå:

Ikke kjøp det du ikke trenger. Aldri kjøp det du ikke trenger med penger du ikke har. Har du penger? Hva skal penger brukes på? Det er ikke så dumt å spare penger.

Budskapet må tilpasses personen. Du forstår nok at det ikke er lurt å kjøpe ting du ikke trenger og ikke har bruk for, og at det er direkte dumt å kjøpe ting du ikke trenger med andres penger. Om du kjenner noen som ikke forstår dette, så kan du med noen få ord bokstavelig talt bli en livredder. Å leve med betalingsanmerkninger, inkassoadvarsler, betalingsproblemer og som gjeldsslave år etter år er ikke noe morsomt.

Bil og tak over hodet er en nødvendighet for de fleste av oss, men du trenger ikke å kjøpe deg villa og den dyreste bilen, om du ikke har råd til det.

Penger spart er alternativet til lånte penger

Penger spart er penger tjent

Dessverre er det for sent for mange. Sparepenger skulle man tenkt på for mange år siden. Da er det bedre å heller spare penger, og vente til du får råd til det. Mye billigere, og veldig mye smartere.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.