Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

penger raske raskt enkelt

Det er mulig å tjene raske penger i Norge, men det kommer ikke av ingenting. Du må bruke hodet og være smart.

20. juli 2024 av RaskePenger.no / Penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Den raskeste måten å få mye penger er å låne penger, men da er det jo ikke dine penger. Du kan få godkjent lån på flere hundre tusen kroner på under en time.

Problemet med lånte penger er at de må betales tilbake. I tillegg til selve lånebeløpet kommer det renter. De som har tatt opp dyre forbrukslån vet at det er dyrt å låne penger. Heldigvis finnes det mange andre måter å skaffe penger, og her skal vi se på noen spennende måter å tjene penger på nett.

Dette kan du tjene penger på over internett akkurat nå

 1. Dropshipping - selg ting på nett direkte fra leverandør (unngå å kjøpe varene først. Du unngår å selv måtte pakke og sende varene, og behøver ikke varelager. Nesten ingen risiko).
 2. Selg bilder - last opp egne bilder fra mobilen eller dataen, til en mengde fotosider på nett, og motta provisjoner hver gang en lisens selges til å bruke disse bildene. Potensiell veldig god ekstra inntektskilde.
 3. Kjøp og selg kryptovaluta (se lenke for anbefalt nettmegler). Krypto er et market med ekstrem potensiell oppside. Det skrives mye om risiko, men alt for lite om risikoen ved å ikke delta i kryptomarkedet. Krypto er fremtiden.
 4. Tjene penger på sosiale medier - her er en veiledning til hvordan dette kan gjøres i praksis.
 5. Trading i sosiale tradingnettverk er den nye måten å handle aksjer, valuta, krypto og annet på. Fordelen er at du benytter andres tradingkompetanse og kan autotrade ved å følge/kopiere handlene til de som virkelig er dyktige tradere. Enormt potensiale i sosial trading (de fleste norske tradere kjenner nok til dette fra før, men ikke alle har oppdaget sosial trading ennå).
 6. Tjen provisjon som investor - ikke nok med at dyktige investorer kan tjene penger i form av avkastning, men visste du at dyktige investorer gjerne har mange følgere. Ved å benytte sosiale investeringsnettverk (nevnt over), kan man få følgere som kopierer akkurat dine trades/din portefølje, og du kan tjene provisjoner basert på hvor mange følgere du har og hvor mye de investerer i din portefølje.
 7. Blogging har ikke gått av moten, og det er fortsatt mange som tjener penger på egen blogg. Noen tjener altså fortsatt gode penger utenfor de store sosiale nettverkene.
 8. Håndarbeid: lag noe og selg det - her er en potensiell gullgruve og perfekt for den som liker å lage ting, spesielt ting i tre-materiale kan være noe å satse på. Lag en stol, en trefigur, eller noe mer avansert med enkle byggematerialer, og selg dette på Finn, via Facebook eller egen nettbutikk.
 9. Skrivejobber - tjene på å skrive - du trodde kanskje ChatGPT har tatt alle skrivejobber? Det er vel heller motsatt, og etterspørsel etter tekst forfattet av mennesker har heller blitt større nå enn noen gang tidligere. Her er det muligheter til alt fra en liten ekstra inntekt til skrivejobber som betaler like godt som en fulltids inntekt.
 10. Aksjer og aksjehandel er kanskje den vanligste måten å "tjene penger på nett". Ikke alle ender opp med å gå med overskudd, men markedet har hatt en lang, stigende trend i flere tiår, og om man lærer seg å kontrollere risikoen skal det være mulig å unngå å tape hele beholdningen. Finner du riktige aksjeselskaper å investere i kan det være mulig å mangedoble investeringen.
 11. Spill-testing - hva kan vel være morsommere enn å teste spill og få betalt for det, om du er en gamer og ellers spiller mye uansett? Hvis du er den som liker å prøve ut nye spill og apper, kan dette være noe å se på.

10 måter å tjene penger fort på internett

Det finnes tusenvis av forskjellige måter å tjene penger på internett, også fra Norge. Her er bare noen få tilfeldige forslag, som viser hvordan det er mulig å skape egne inntekter på internett.

1) Aksjehandel og trading

Kjøp og salg av aksjer, valuta, råvarer, kryptovaluta og derivater. Dette er kanskje den mest vanlige måten å forsøke å tjene penger på nett. For å begynne å handle i aksjer eller andre verdipapirer må man benytte en nettmegler. Start først med å velge en nettmegler. Det finnes mange gode handelstjenester, men eToro er veldig fin til all handel, populær blant norske tradere har den blitt. Du kan prøve helt gratis, demo-konto uten begrensning.

2) Sosial trading

Sosial trading er en spennende form for trading. I vanlig trading kjøper aksjer, krypto eller lignende, men det spesielle med sosial trading er at dette foregår åpent. Alle kan se hva du kjøper, og du kan se hva alle andre kjøper. I tillegg diskuteres handlene heftig, og slike diskusjoner har en tendens til å være veldig informative og lærerike. Sosiale tradingnettverk er populære. Dersom noen andre kopierer deg, og du gjør mange bra trades, vil du ikke bare tjene penger på tradingen, men du vil også tjene penger på de som kopierer deg (nettmegleren betaler deg penger/lønn etter hvor mange som kopierer deg). Hvis du vil prøve sosial trading anbefales eToro som er den største og beste siden for sosial trading både i Norge og resten av verden. Siden har millioner av brukere og er veldig populær.

3) Krypto: Tjene penger på kryptovaluta og andre coins

Kryptovaluta har vært en av de beste måtene å tjene penger på nett de siste ti årene. Oppgangen i kryptovaluta har vært eventyrlig, men mange tror vi så vidt har begynt. Mange i Norge har tjent store formuer på kryptovaluta. Noen heldige kjøpte bitcoin for mange år siden, og av disse var det også noen nordmenn som tjente mange millioner, til tross for at de bare brukte noen få kroner på å kjøpe bitcoin. I dag er dette et marked i sterk vekst, men det er også raske bevegelser. Nye formuer skapes hver dag. Hvis du ønsker å handle kryptovaluta med tanke på å spekulere i svingninger i prisene, er det beste alternativet å benytte en nettmegler (dette er også mye tryggere enn de fleste kryptobørser eller det uregulerte markedet). Vil du handle kryptovaluta nå med en gang? Denne oversikten viser anbefalte handelstjenester for kryptovaluta.

3) Fotografi-salg: Tjene penger på å selge bilder på nett

Det er mulig å tjene penger på å selge bildene du har tatt med mobilen. Husk at du ikke kan publisere eller selge bilder av andre uten deres tillatelse. Du kan også selge naturbilder eller bilder av gjenstander, og disse vil da bli solgt til bildesider på nett, som benyttes av alle som ønsker å kjøpe lisenser for bruk av andres bilder. Hvis du vil vite hvordan dette gjøres, kan du se denne siden som viser hvordan man kan tjene på bildesalg.

4) Selg håndarbeid: Tjene penger på å selge tre-produkter som du lager selv

Dette er et populært alternativ for de som er glad i å lage ting. Dette er noe nesten alle kan gjøre, og det er mulig å tjene mye penger hvis man klarer å lage mange treprodukter som folk vil kjøpe. En side med mange gode tips om dette er denne som viser populære tre-produkter som du enkelt kan lage selv og som kan selges på nett.

5) Influenser: Tjene penger på sosiale medier

Noen tjener veldig mye penger på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube. Alle sider der man kan nå ut til et stort antall brukere kan være en kilde til raske penger. Hvis du allerede har mange følgere i sosiale medier, kan du tjene penger fort ganske enkelt, men det tar gjerne en god stund å få mange til å følge deg. For noen er de sosiale mediene en lukurativ kilde til store penger. Her får du tips om hvordan du kan tjene på å gjøre ting i sosiale medier.

6) Dropshipping: Tjene penger på nettsalg av varer du ikke eier

Det er mulig å tjene penger på å selge andres produkter, uten å selv kjøpe disse produktene. Du trenger heller ikke se produktet, og du trenger ikke å sende produktet til noen. Dette kalles dropshipping. Du vil finne en leverandør, og kan for eksempel selge et produkt direkte fra leverandøren. Du betaler innkjøpspris, og annonserer for eksempel på eBay til en pris som ligger høyt over denne prisen. Mellomlegget er din inntekt, og her kan man gjøre store penger. Mange norske nettbutikker benytter dropshipping, det er mindre risiko enn å kjøpe produktene selv. Her kan du lese mer om å starte en dropshipping-butikk.

7) Forfatter: Tjene penger på skrivejobber på nett

Det finnes et stort antall jobber på nett der man får betalt for å skrive. Det er jobber både på norsk, og oversettelse fra norsk-engelsk, engelsk-norsk og mange andre språk. Noen jobber er dårlig betalt, men det finnes også skrivejobber som man kan tjene bra på. Her er en side som har mer informasjon om det å finne godt betalte skrivejobber.

8) Ekstra små-penger: Tjene penger på betalte spørreundersøkelser

Selv om det ikke er mulig å tjene mye penger på å svare på spørreundersøkelser, kan det være lønnsomt. Hvis du svarer på spørreundersøkelser kan du få gavekort, store rabatter i nettbutikker, eller noen ganger betaling i kontanter. Dette er en mulighet for den som har mye tid til overs, og som synes at det er gøy å svare på spørreundersøkelser på nett. Betalingen er ikke så veldig stor, men man kan tjene fra 10 kroner til 100 kroner for noen spørreundersøkelser. Betalingen varierer i forhold til hvor omfattende undersøkelsen er. Det finnes mange slike sider. Her er en side med spørreundersøkelser hvor man får betaling.

9) Tjene penger fort på YouTube

Hvis du allerede har en YouTube-kanal kan du tjene penger fort på annonsevisninger i videoene. Det er også mange som tjener på å få sponsorer som de omtaler i videoene. Alle med mange følgere kan enkelt oppnå større inntekter på YouTube, men det krever hardt arbeid å bygge en stor YouTube-kanal. De best betalte på YouTube tjener flere hundre millioner kroner i året. Her er en veiviser om hvordan du kan tjene penger på YouTube, selv uten å lage egne videoer, uten å markedsføre, uten å være foran kamera selv.

Raske penger på nett fra Norge

Som du ser finnes det mange fine muligheter til å tjene penger fra internett, og det spiller ingen rolle hvor du er. Dette kan gjøres fra Norge eller utlandet, fra datamaskinen hjemme eller fra en mobiltelefon eller nettbrett hvor som helst.

Blogging. En kjent måte å få raske penger mellom hendene på er å begynne å blogge. De fleste opplever at inntektene ikke kommer av seg selv, men det finnes triks for å begynne å rulle bloggkroner. Les våre tips om å tjene penger på blogging. Bloging er populært, og selv om mange gjør det bare for gøy eller oppmerksomhet, er det også noen som tjener penger på dette. De største bloggerene i Norge tjener millioner av kroner hvert år, og kan tjene over hundre tusen på bare ett innlegg. Det er ikke vanskelig å lage en blogg, men det som er vanskelig er å tjene penger på den. Her finner du mange tips som kan brukes om du vil hvordan gjøre bloggen din profitabel.

Spilltester. En annen måte å tjene penger er som spilltester. Mange drømmer om å tjene penger på hobbyen. Se omtale over om dette temaet.

Sosiale medier er en mulig kilde til inntekter. Det finnes sannsynligvis over tusen forskjellige måter å tjene penger bare her. Igjen se det som har blitt skrevet over.

Selge ting på nett. Enten noe du lager selv, eller andres produkter. Dropshipping er populært, men det er også det å lage egne ting. Mye av det som selges på eBay og Etsy er ting som selgeren selv har laget. Har du et talent du kan bruke her? Se tips om sider som hjelper deg i gang i listen over.

Poenget med å fortelle om alle disse mulighetene, er å vise at det finnes mye du kan gjøre for å tjene penger på nett. Som du ser er det muligheter for de fleste til å tjene noen kroner over internett, og du kan gjøre dette hvor som helst med en mobil eller bærbar datamaskin.

Hvordan tjen raske penger på investeringer og trading

Investeringer og trading gir også gode muligheter til å tjene raske penger. Dessverre er det mange som ikke forstår risikoen, eller tror på svindel som forteller at du kan bli rik uten risiko, det skal man ikke tro på.

Skal du investere eller trade forutsettes det at du allerede har litt penger å bruke. Du bør også forstå risikoen og kjenne dine begrensninger. Valutahandel er ikke for alle!

Vanligvis kreves det større beløp for å lykkes med aksjehandel, men hvis du handler derivater i stedet for aksjer, så kan du tjene betydelig med penger selv om innsatsen ikke er så veldig høy. Differansekontrakter er eksempel på et investeringsprodukt som speiler aksjene. Det er mange gode grunner til å kjøpe derivater i stedet for aksjer, men man skal kun gjøre det om man er i stand til å forstå risikoen. Her kan du lese mer om hvordan tjene penger på aksjehandel.

I tillegg til aksjer kan man investere penger i andre finansprodukter. Å trade valuta har blitt ganske populært. Det er ikke ulikt vanlig aksjetrading. Forskjellen er at valutamarkedet ikke er sentralisert rundt børser slik som aksjemarkedet, og derfor er det åpent hele døgnet, bare stengt noen få timer i helgene (fra Tokyobankene stenger til bankene åpner igjen på østkysten i USA). Finn ut hvordan du kan begynne å handle valuta.

Mange inntektsmuligheter på nett også i Norge

Det finnes mange måter å tjene penger på over internett. Over har vi nevnt bare noen muligheter til å tjene raske penger. Her finner du flere tips som kanskje kan hjelpe deg å tjene raske penger.

Kilder:

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.

Tjene penger på blogging

Hvordan tjene penger på blogging

En god del nordmenn tjener allerede mye penger på blogging, noen mer enn nok til å leve et luksuriøst liv der økonomiske bekymringer forlengst er glemt. Hvis du vil tjene penger på blogg bør du lese dette først.