Hvordan tjene 100.000 kroner i måneden på nett i Norge

penger tjene tjener

INNTEKTER FRA INTERNETT: Mange ønsker å tjene egne penger hjemmefra. Som regel begynner man med å søke etter informasjon, og mengden av tips og råd synes ofte uoverkommelig. Her er tips til hvordan man kan tjene over hundre tusen kroner på nett.

18. april 2024 av RaskePenger.no / Penger

Du finner her tips om hvordan man kan skape inntekter på 100.000 kroner eller mer i måneden.

Det er mulig å tjene så mye penger på internett i Norge, og du har sikkert lest om bloggere som tjener mye mer enn dette. Noen norske bloggere tjener flere millioner kroner i året, men blogging er kanskje ikke noe for deg?

Tjene penger på nett hurtig og lovlig

Det finnes mange måter å tjene penger på nett, og her skal vi se på flere alternativer som kan gi deg en egen inntekt. Noen forslag krever lite, har minimal risiko og sannsynligheten for å lykkes er stor, andre ting her krever at du bruker mye tid, og innebærer større risiko.

Du finner mye god informasjon på nett om hvordan man kan begynne å tjene egne penger hjemmefra.

Selv om du kan finne gratis tips på nett, er det dessverre slik at det tar mye tid å finne ut alt på egenhånd. Derfor kan det være en fordel å benytte ressurser som har samlet all relevant informasjon om en bestemt inntektsmulighet.

10 måter å tjene penger fort på nett

Det finnes mange måter å tjene penger på nett, og et søk på nett avslører tusenvis av forslag til hvordan man kan skape inntekter fra internett. Her er noen slike tips.

1. Selg andres produkter

Dropshipping og wholesale går ut på å bli en videreselger, man legger for eksempel ut annonser på eBay, og henviser til produkter som finnes hos en leverandør. Du skal altså ikke kjøpe inn disse produktene selv. På den måten kan du selge alt fra sko, mobiltelefoner, sykler eller alt annet, og du kommer aldri til å røre produktene selv. Du selger dette på eBay, eget nettsted, eller andre sider på nett, og mottar en belønning for dette. Her kan du lese mer om dropshipping og nettbutikk uten varelager.

2. Selg bilder på nett

Her er en side som forklarer hva man må gjøre for å begynne å tjene på salg av bilder på internett.

3. Kryptovaluta og bitcoin

Interessen for Bitcoin og andre kryptovaluta er fortsatt økende, og mange spekulerer i nye prisrekorder i Bitcoin. Det kan være litt vanskelig å vite hvordan man skal kjøpe kryptovaluta, men du trenger faktisk ikke kunnskaper om kryptering eller en digital lommebok for å spekulere i kryptovaluta. Et alternativ er å kjøpe kryptovaluta-derivater og krypto-indekser. Disse kan handles fra regulerte markedsplasser, og er et tryggere alternativ enn uregulerte kryptobørser.

Når du skal handle krypto er det første og viktigste spørsmålet: Hvor skal du kjøpe (og etter hvert selge) dine kryptovaluta? Her finnes det mange meninger. Vi har funnet vår favoritt. Du kan lese mer om tjenesten vi bruker til kjøp og salg av kryptovaluta, denne anbefales virkelig og det finnes etter vår mening ingen som kommer i nærheten av denne.

4. Sosiale medier: Tjene penger på YouTube, Facebook, Instagram

Du kan bruke alle de kjente sosiale mediene som Facebook, Twitter, Instagram og YouTube til å tjene penger. De største instagrammere tjener milliarder av kroner, og youtubere med bare noen få tusen følgere kan tjene store beløp på sponsoravtaler og ved å vise frem produkter. Her er en side med forklaring av hvordan man kan tjene penger på sosiale medier. En annen relatert mulighet er sosial trading, se under.

5. Sosial trading: Kopiere de beste traderne

Sosiale tradingnettverk er en blanding mellom sosiale medier og finanshandel. Her kan man handle aksjer, indeks, derivater og kryptovaluta som hos vanlige nettmeglere, men det er også mulig å følge med på hva andre handler. Det største sosiale tradingnettverket har millioner av brukere og her kan man følge med på hva andre tradere kjøper og selger, og man kan lære av hverandres tradingstrategier.

6. Investering: Bli en populær investor og tjen penger

Dette er en mulighet for langt flere enn man skulle tro. Du må ikke starte ditt eget hedgefond eller være en profilert investor for å tjene penger på dette. Alternativet er å gjøre seg bemerket i sosiale investeringsnettverk, og du trenger ikke investere mye, du må bare vise at du klarer å få penger til å vokse i finansmarkedet. Start med et lite beløp, og vis verden at du klarer å få gode avkastninger i markedet. Ingen andre får vite om du har investert mye eller lite, bare hvor mye dine investeringer har vokst med. Er du flink med investeringer kan du altså tjene en ekstra inntekt ved å bli en såkalt populær investor i sosiale investeringsnettverk. Se denne for mer informasjon om dette. Andre kan begynne å kopiere dine handler i markedet, og dersom mange mannesker kopierer deg vil det være mulig å tjene penger. Inntekten kan bli ganske stor: Dersom tusen tradere kopierer deg, og dette gir et samlet beløp på 10 millioner, vil du tjene 2% av dette, eller 200.000 ekstra i året.

7. Tjene penger på blogg

Blogging. Mange i Norge har en blogg og noen får også inntekter fra bloggen. Det sies at det er hardt arbeid å være influencer, men er det egentlig det? Her er en utdypende artikkel om å tjene på blogg.

8. Kreativ og nevenyttig? Tjene penger på håndarbeid

Selge ting du har laget selv på nett! Mange ønsker å finne tilbake til sin indre kreativitet, og å gjøre noe mer meningsfylt arbeid. Å selge egenprodusert håndarbeid har blitt populært, her selger mennesker ting de selv har laget, og dette markedet er stort. Det selges saker for milliarder her. Et konkret forslag med fremgangsmåte til hvordan dette kan gjøres er å lage håndarbeid i tre og selge dette på nett, for eksempel på Finn, via din egen nettbutikk/nettside eller om du vil kan du også prøve å selge til hele verden gjennom Etsy, eBay eller Amazon.

9. Skrivejobber (få betalt for å skrive)

Med kunstig intelligens og avanserte programmer som ChatGPT skulle man tro at det ikke lenger ville være mulig å tjene penger på skrivejobber. I realiteten er det blitt enda mer lukurativt å drive med dette nå enn noen gang tidligere.

Det har alltid vært et godt marked for kvalitetsoversettere og dyktige skribenter, og disse tjener gode penger, det må sies. Det har også vært et marked for alle andre, de som klarer å skrive, men som ikke er spesielt dyktige, men akkurat gode nok til å sette sammen noe nesten leselig, selv om det kanskje ikke er den mest imponerende teksten.

I dag er mulighetene innen skrivejobber faktisk bedre enn noen gang. A.I. har ikke utslettet disse jobbene slik mange fryktet, tvert imot så er vi nå i en tidlig fase av et helt nytt marked i spennende vekst. Skrivejobber på nett kan være en undervurdert mulighet, og kombinert med kunstig intelligens som verktøy, kan man her tjene en formidabel formue, tro det eller ei.

Skrivejobber på nett har vært lukurativt i minst 20 år, men de fleste vet ikke dette. Litt av hemmeligheten ligger i å få de riktige kontaktene, bygge tillit til disse, og dessuten å levere gode nok tekster. Du behøver ikke være et geni for å produsere reklametekst eller politiske artikler. Såkalte trollfarmer betaler godt sies det, men disse har lugubre hensikter og man gjør lurt i å holde seg unna slike. Finn noen som ikke betaler godt, men som har verdier som sammenfaller med dine, da kan du tjene gode penger på å gjøre noe du brenner for.

Hvor mye kan man tjene på skrivejobber? Som tekstforfatter kan man tjene alt fra nesten ingenting til flere hundre millioner kroner (du leste ikke feil). De beste tekstforfatterne tjener ekstremt mye. Man kan også tjene godt som oversetter, for eksempel av juridiske dokumenter eller bruksanvisninger, der kravet til presisjon er høyt. Innen reklametekster og politiske tekster er det også mye å hente. For folk flest, med helt ordinære skriveferdigheter, er det også mulig å tjene bra, og faktisk veldig bra om du bare finner de riktige verktøyene. Ett tips er å bruke kunstig intelligens som et hjelpemiddel, men ikke tro du kan koble av din egen hjerne og la denne gjøre hele jobben, hemmeligheten er å kombinere dine ferdigheter med mulighetene innen A.I., og dette krever nesten ingen tekniske kunnskaper. Hva du kan tjene er altså avhengig av mange faktorer, men vi kan si at en artikkel på 400 ord vil betale deg fra 100 kroner til 1000 kroner. Med A.I. som verktøy er det ikke store utfordringen å produsere 100 gode og unike tekster på en uke. Selv om du kan produsere millioner eller milliarder av tekster på samme tidsrom ved hjelp av A.I., har menneskehjernen fortsatt en plass i forfatteryrket, og den kunstige intelligensen er bare et nytt og spennende hjelpemiddel.

Du kan lære mer om mulighetene innen skrivejobber på nett, vi har funnet mye bra informasjon om det å tjene penger på skrivejobber på nett her. Tjen penger på å skrive tekster til andre blogger, nettaviser, politiske tekster, reklametekster, oversette fra engelsk til norsk, dette er bare noen eksempler. Bruker du A.I. som hjelpemiddel er det potensiale i å gjøre dette til en god bi-inntekt, med mulighet for å gjør det til en lukurativ fulltidsjobb eller som et springbrett til å bygge en millionær-bedrift med bakgrunn i tekstproduksjon.

10. Handle aksjer på nett

Aksjehandel er populært, men også risikabelt. Hvis du har penger du har råd til å tape, og ønsker å handle aksjer i Norge, kan du gjøre dette hos en nettmegler. En feil mange nybegynnere gjør er å velge nettmegler uten å tenke på kostnadene. Ikke bruk en dyr og gammeldags nettmegler, det finnes mange gode alternativer, og det er slett ikke nødvendig å begrense seg til de få norske nettmeglerene som finnes. Lave kostnader og gode handelsløsninger er viktig om du skal lykkes med kjøp og salg av aksjer, og på internett finnes det bokstavelig talt tusenvis av nettmeglere å velge mellom. For mer informasjon, se denne om hvor og hvordan du handler aksjer på nett.

Millioner og milliarder tjenes av de som lykkes med finans. Ikke alle har utdanning, noen er selvlærte. Du kan lære det meste om trading på nett. Et av de beste tipsene her er å prøve på egenhånd, men uten å risikere dine egne penger. Det dummeste du kan gjøre er å satse penger i markedet uten å vite hva du holder på med. Det smarteste du kan gjøre, om du ønsker å lære mer om trading, er å øve deg, spesielt med en øvelseskonto som speiler markedet i sanntid. Her er en beskrivelse av hvordan du begynne med trading med en øvelsekonto (en demo) helt uten risiko.

Flere alterantiver på nettet som kan gi deg ekstra inntekter

Det er mange måter å tjene penger på internett. Dette er forslag som har blitt nevnt på andre sider på internett:

 • Tjene penger som spilltester og på spill. Mange drømmer om å tjene penger på hobbyen, og det er faktisk mulig å tjene penger på å gjøre noe så gøy som å spille spill. Denne siden har informasjon om hvordan man kan finne jobber som spilltester eller få andre inntekter fra dataspill og mobilspill.
 • Betalte spørreundersøkelser er som regel ikke godt betalt, men det er mulig å tjene litt. Her finner du en nettside om å tjene på spørreundersøkelser.
 • Tjene penger på nett, her er en nettside med enda flere forslag om å tjene penger online. For noen er det ikke nok å bare tjene en ekstra inntekt på nett, de ønsker å bli rike. Du har sikkert sett eksempler på andre mennesker som har tjent store penger på nett, men hvordan gjør de dette? Igjen er det mye gratis informasjon tilgjengelig, men man kan spare tid ved å finne personer som er villige til å lære deg alt. Det tar mye tid å finne ut alt dette på egenhånd. Her er et eksempel på en side som viser hvordan man kan bli rik på internett.

Ikke forvent å tjene store penger med en gang

Det tar ofte litt tid å etablere nye inntekter. Hvis du gjør det på den riktige måten korter du ned tiden, men likevel vil de aller fleste ikke begynne å tjene store penger før etter en stund. Man må lære det grunnleggende først. Hvis du tar tiden til hjelp, og ikke gir opp, så vil du oppnå resultater.

Hvis du tror du kommer til å bli rik eller tjene mye penger allerede etter en måned, så vil du bli skuffet. Det tar tid å bygge en egen virksomhet på nett, men det er mulig og veldig mange har lykkes i å gjøre nettopp det. Vær realistisk slik at du ikke mister motivasjonen allerede i begynnelsen!

Vær kritisk til det du leser

Mange nettsider inneholder uriktig informasjon eller dårlige råd. Det er viktig å tenke over hva du ønsker å oppnå og hvilke forventninger du har før du begynner.

Prøv forskjellige måter å tjene penger

Mange gir opp etter første forsøk. Det finnes flere måter å skape inntekter over nettet.

Start med det du tror passer best for deg, og hvis du ikke klarer å tjene penger på det du valgte å gjøre først, kan du prøve noe annet. Det finnes mange måter å tjene penger på nett.

Lær deg å tjene egne penger på nett

Flere nettsider forteller om ulike systemer som informerer om ulike teknikker i å tjene penger på internett.

Enkelte slike sider krever et medlemsskap der man får tilgang til mengder med informasjon om hvordan man tjener penger på nett.

Mye av dette er tips man ellers kan finne gratis på nett, men noen av disse nettsidene har materiale som ikke er lett tilgjengelig på nettet.

Se for eksempel denne nettsiden som viser hvordan man kan tjene penger på nett. Her kan man finne tips man kan begynne å bruke med en gang, og selv om noe av det kan være tilgjengelig gratis på nett, kan det være greit å finne alt samlet på ett sted.

Hvilke "systemer" brukes for å tjene penger på nett

Mange "systemer" er bygget rundt en ide om at alle medlemmer skal kunne begynne å tjene penger raskt og enkelt. En del av dette er basert på pyramidesystemer og dette er noe man bør holde seg unna.

Her er et eksempel på hvordan et "system" i å tjene penger på nett kan fremlegges:

 • Kjerneopplæring om å tjene penger for de som tidligere ikke har skapt inntekter på nett. De som allerede er godt på vei til å tjene seg rike online kan hoppe over denne delen, men mange vil allerede her finne mye verdifull og grunnleggende informasjon. Mye grunnleggende info om å tjene penger på nett er gratis, som for eksempel det du finner på denne siden. Noen har også eksklusivt innhold plassert bak en betalingsmur. Her kan man av og til finne mindre kjente strategier. Fremgangsmåtene om å tjene penger som beskrives gratis på nett er ofte grunnleggende og mangelfulle. Det forventes at du gjør egne undersøkelser eller prøver ting på egenhånd.
 • Nøkkelferdige inntektsstrategier er presentert som en trinnvis oppskrift, og om denne følges skal man kunne begynne å tjene penger. Ofte er disse forbundet med svindel, og mange slike systemer for å tjene penger på nett eller bli-rik-fort fungerer ikke. Hvis noen lover deg at du skal kunne tjene mye penger raskt og enkelt uten å gjøre en arbeidsinnsats, så er det som regel svindel. Fokuser på strategier som holder seg til et bestemt tema, og ikke kast bort tiden på nettsider som lover deg at du skal kunne tjene penger på nett, uten at de forteller deg hvordan disse inntektene skal skapes.
 • Generelle strategier, inntektsbringende tankesett og coaching. Det finnes også generelle systemer som utforsker teorier om tankesett. Coaching og mentaltrening kan være en viktig suksessfaktor hvis du i dag har holdninger og tanker som hindrer deg i å nå dine mål. For de fleste vil likevel spesifikk og målrettet aktivitet være en bedre investering av tid og energi. Bruk heller mer av din tid på å finne ut hvordan du kan tjene penger på noe du liker å gjøre og lær deg så mye som mulig om det du ønsker å jobbe med.

Skal du lykkes, må du lære deg å tenke som ekspertene. Ingen blir ekspert på en dag. Finn ut hva du ønsker å jobbe med og ikke minst hva du liker å jobbe med. Husk også på at du må finne noe som du kan tjene penger på, dersom målet er å skape en inntekt.

Skap dine egne inntekter og arbeid hjemmefra

I dag har det blitt populært å ha hjemmekontor. Du kan tjene like mye hjemmefra som hos en arbeidsgiver, og om du starter noe eget kan du kanskje tjene mye mer siden du da vil beholde alle inntektene selv.

Det er fullt mulig å tjene veldig mye penger på internett, og det finnes mange muligheter som du kan benytte deg av allerede i dag.

Mange lurer på hvor mye det er mulig å tjene på nett. Dette kommer selvfølgelig helt an på hva du velger å gjøre. Noen få har tjent mange millioner ved å starte nettbutikker.

Som et eksempel på hva som er mulig, kan vi nevne at mange av verdens aller rikeste mennesker er grunnleggere av internettbedrifter som Amazon, Google, Facebook. Det er selvsagt svært få som klarer å bygge slike vellykkede selskaper, men den gode nyheten er at det finnes millioner av internettbedrifter du aldri har hørt om, og som også tjener gode penger.

Dessuten finnes det sannsynligvis hundrevis av millioner av mennesker som tjener bare litt penger på nett, ikke så mye at de blir rike, men nok til at de kan ha en fin ekstra inntekt ved siden av jobben. Noen tjener så mye på nett at de ikke trenger en annen jobb ved siden av, andre har en jobb de trives med og har samtidig ekstra inntekter fra nett. Mulighetene er mange.

Hvordan begynne å tjene penger på nett i dag

Hvis du ikke vet hva du må gjøre, må du starte med å finne ut nøyaktig hvordan du ønsker å tjene penger online.

Det finnes mange gratis ressurser, og man kan finne mye verdifull informasjon uten å betale for det. Merk også at mye av det som finnes om dette temaet ikke er like aktuelt for alle.

Hvis du vil begynne å tjene egne penger på nett i dag, anbefaler vi som sagt at du starter med å lære deg alle de grunnleggende tingene. Senk forventningene, for det er ikke sikkert du begynner å tjene penger allerede med en gang, det tar ofte litt tid å få i gang den første inntekten.

Hvordan finne tips om hvordan man tjener penger på internett? Du kan gjøre et søk og finne mange inntektsmuligheter fra nett. Noe vil være dårlige tips, men det finnes også mye bra informasjon der ute. Som regel kommer du langt bare ved å søke og lese det som allerede finnes av informasjon. Her er eksempel på side med gratis tips om å tjene penger på jobber på nett.

Dette er bare noen eksempler, og husk at det finnes mange gode tips om hvordan du kan begynne å skape dine egne inntekter via internett.

Du er kanskje bare ett søk, ett klikk eller en god idé unna en ny inntekt. Bli kjent med dine muligheter, og velg det som passer deg best.

Husk at verdens største formuer har blitt skapt på nett, og for hver internett-milliardær finnes det millioner som hver dag tjener en ekstra inntekt fra nettet.

Oppsummering: Slik kan du begynne å tjene penger på nett nå

 1. Selg andres produkter - dropshipping og nettbutikk uten varelager.
 2. Selg bildene dine - tjene på salg av bilder på internett.
 3. Kryptovaluta - dette er vår favoritt til kjøp og salg av krypto.
 4. Sosiale medier (en gullgruve uten sidestykke) - finn ut hvordan du tjener penger i sosiale medier
 5. Sosial trading - lær om dette og det største sosiale tradingnettverket her
 6. Investor - tjene penger på å få følgere innen sosiale investeringsnettverk.
 7. Blogging - fungerer fortsatt som en betydelig inntektskilde, mer om å tjene på blogg her.
 8. Vil du gjøre noe fysisk, tjene penger på å være nevenyttig - selg ditt åndarbeid på nett (noen tjener millioner på dette!).
 9. Skrivejobbert - tro det eller ei, selv i disse tider med ChatGPT og kunstig intelligens er det tpenger å tjene på skrivejobber på nett.
 10. Aksjehandel - den klassiske måten å lykkes stort på nett. Her er en innføring til den som trenger det i hvordan og hvor du begynner smart med aksjehandel på nett.
 11. Spilltester - tjene penger på å spille spill (intet mindre!).
Raske penger

Hvordan tjene raske penger på nett (i Norge)

Åpne øynene, og se rundt deg. Over alt finnes det beviser på at raske penger er mulig. Hardt arbeid år etter år er ikke den eneste måten å tjene gode penger eller bli rik på. Her finner du et utvalg muligheter som illustrerer hvordan man kan tjene penger raskt og enkelt.

Dropshipping

Dropshipping: Tjen penger på nettbutikk uten innkjøp av varer

Dropshipping er en enklere form for import, men som gjør det mulig å tjene minst like mye penger som på en tradisjonell import-bedrift. Les om en ny og genial måte å tjene penger på her.

Handle valuta

Valutahandel: Hvordan handle valuta over internett

Valutahandel består i å kjøpe og selge valuta. Formålet er å tjene penger og å oppnå en profitt på investert kapital. Den som klarer å tjene litt penger på valuta, og hele tiden bruker all gevinst på å skape enda mer avkastning, vil raskt kunne tjene betydelig med penger.

Tjen penger på internett

Tjen penger på internett

Det er hipt og trendy å tjene penger på internett. De som gjør det forteller om store og enkle inntekter. De nyrike i Norge er internett-millionærer, men hva er hemmeligheten deres? Her får du tips om hvordan du også kan få inntekt fra nettet.

Aksjehandel

Aksjehandel: Bli rik eller ruinert på kjøp og salg av aksjer

Takket være aksjer og aksjehandel er det mange som har opparbeidet seg en stor formue. Den nye formen for å handle aksjer er via CFD-er (eller differansekontrakter), dette er aksjehandel på speed! Finn ut mer om hvordan du også kan tjene penger på salg og kjøp av aksjer.

Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser - ikke gå i fella!

Betalte spørreundersøkelser er ikke en myte slik som det å få betalt for å lese e-post (sistnevnte er bare tull og bortkastet tid). Bedrifter bruker milliarder av kroner hvert år på å finne ut hva forbrukere ønsker seg, og derfor kan du tjene penger på betalte spørreundersøkelser og markedspaneler.